Las Vegas NHL-csapata ligacsúcsot állított be

Vegas Golden Knights
SUNRISE, FL - JANUARY 19: Teammates congratulate James Neal #18 of the Vegas Golden Knights after he scored a third period goal to tie the game against the Florida Panthers at the BB&T Center on January 19, 2018 in Sunrise, Florida. The Panthers defeated the Vegas Golden Knights 4-3 in overtime. Joel Auerbach/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A ligaelső Vegas Golden Knights és a címvédő Pittsburgh Penguins is győzött az észak-amerikai jégkorong-bajnokság (NHL) szombati játéknapján.

A Las Vegas-i együttes úgy nyert 6-3-ra a vendég Montreal Canadiens ellen, hogy Reilly Smith két gólt és egy gólpasszt jegyzett, míg a kapus Marc-André Fleury harminc védést mutatott be.

Sikerével a Knights beállította a ligacsúcsot, ugyanis újonc csapatként ez volt szezonbeli 22. hazai győzelme.

A címvédő Penguins is hazai környezetben győzött le egy kanadai riválist: a Toronto elleni összecsapáson az orosz Jevgenyij Malkin gólja mellett két gólpasszt is kiosztott, ezzel átlépte pályafutása során a 900 szerzett pontot. A pittsburghi együttesnek ez volt sorozatban a tizenegyedik hazai sikere.

Nem sikerült nyernie a keleti főcsoportot vezető Tampa Bay Lightningnak: a floridai csapat saját közönsége előtt kapott ki 4-3-ra a New Jersey Devilstől. A vendégek svéd kapusa, Eddie Läck 48 alkalommal védett.

A Detroit Red Wingsben a negyedik NHL-szezonját töltő Luke Witkowski pályafutása első gólját lőtte a ligában a Nashville Predators otthonában aratott 3-1-es diadal alkalmával, míg a Minnesota és Anaheim csatája csak a szétlövés 11. párjában dőlt el.

A Chicago Blackhawks hazai pályán hét gólt lőve szakította meg nyolc mérkőzésből álló vereségsorozatát. Vendége, a Washington Capitals mindössze húszszor lőtt kapura a találkozón.

Eredmények:
Vegas Golden Knights-Montreal Canadiens 6-3
Pittsburgh Penguins-Toronto Maple Leafs 5-3
Buffalo Sabres-Los Angeles Kings 2-4
Minnesota Wild-Anaheim Ducks 2-3 - szétlövéssel
Ottawa Senators-New York Rangers 6-3
Arizona Coyotes-Edmonton Oilers 1-0
Tampa Bay Lightning-New Jersey Devils 3-4
Nashville Predators-Detroit Red Wings 1-3
Chicago Blackhawks-Washington Capitals 7-1
Vancouver Canucks-Boston Bruins 6-1
Calgary Flames-Florida Panthers 3-6