Bemutatkozott az első bolgár születésű játékos az NHL-ben

New York Rangers v Montreal Canadiens GettyImageRank2 2018 Bell Centre Canada Quebec ICE HOCKEY Montreal Canadiens NHL National Hockey League People Pro Hockey Professional Sport SPORT Sports Team action indoor ice rink Montreal New York Rangers first
MONTREAL, QC - FEBRUARY 22: Goaltender Alexandar Georgiev #90 of the New York Rangers gets into position in his first ever NHL match near Brendan Gallagher #11 of the Montreal Canadiens during the NHL game at the Bell Centre on February 22, 2018 in Montreal, Quebec, Canada. Minas Panagiotakis/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A New York Rangers 3-1-es vereséget szenvedett a Montreal Canadiens vendégeként az észak-amerikai profi hokiliga (NHL) legutóbbi játéknapján. A mérkőzésen az Rangers kapujában a bolgár születésű Alekszandar Georgijev kezdett, ezzel ő lett az első bolgár születésű játékos, aki bemutatkozhatott a legjobbak között.

Georgijev ugyan nem játszott rosszul, 40 lövésből 38-at hárított (95%-os hatékonyság), de így is vesztesen hagyta el a jeget, mert a New York mindössze egy gólt tudott szerezni. A Rangers ezzel zsinórban ötödik vereségét szenvedte el. A csapatban egyébként nem játszott az osztrák Michael Grabner, mert a meccs után rögtön elcserélték a New Jersey Devils csapatához.

A Tampa Bay Lightning hétgólos mérkőzésen győzött az Ottawa Senators otthonában. A Keleti főcsoport élén álló és ligaelső együttes mind a négy gólját különböző játékos szerezte.

A Buffalo Sabres hosszabbításban győzött a Detroit Red Wings vendégeként, a győztes gólt a ráadás vége előtt két tizedmásodperccel (!) lőtte Marco Scandella.

0.2 left on the clock... THE @buffalosabres WIN IT IN @easportsnhl OT.

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

Rendkívül könnyed sikert aratott saját közönsége előtt a Nashville Predators, amely hét góllal terhelte meg a San Jose Sharks hálóját. A hazaiak finn kapusa, Pekka Rinne 300. győzelmét ünnepelhette az NHL-ben.

A New Jersey Devils ugyan kikapott, de Taylor Hall hihetetlen sorozata nem szakadt meg: ő szerezte a mérkőzés első gólját, ezzel zsinórban 20. meccsén könyvelhetett el legalább egy pontot.

He. Won't. Stop. That's now 20 straight games with a point for @hallsy09!

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

Eredmények:
New Jersey Devils-Minnesota Wild 2-4
Philadelphia Flyers-Columbus Blue Jackets 2-1
Toronto Maple Leafs-New York Islanders 4-3 - szétlövéssel
Detroit Red Wings-Buffalo Sabres 2-3 - hosszabbítás után
Florida Panthers-Washington Capitals 3-2
Montreal Canadiens-New York Rangers 3-1
Ottawa Senators-Tampa Bay Lightning 3-4
Nashville Predators-San Jose Sharks 7-1
Arizona Coyotes-Calgary Flames 2-5
Edmonton Oilers-Colorado Avalanche 3-2 - hosszabbítás után
Los Angeles Kings-Dallas Stars 0-2