Elképesztő végjátékok az NHL-ben

Edmonton Oilers v Anaheim Ducks - Game Two GettyImageRank2 SPORT HORIZONTAL ICE HOCKEY Looking USA California Anaheim - California Winter Sport Photography Anaheim Mighty Ducks Honda Center National Hockey League Edmonton Oilers Playoffs Game Two Stanley
ANAHEIM, CA - APRIL 28: Leon Draisaitl #29 and Connor McDavid #97 of the Edmonton Oilers look on during the third period of Game Two of the Western Conference Second Round during the 2017 NHL Stanley Cup Playoffs against the Anaheim Ducks at Honda Center on April 28, 2017 in Anaheim, California. Sean M. Haffey/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi hokiliga (NHL) legutóbbi játéknapja fantasztikus meccseket és végjátékokat hozott, de ezek közül is kiemelkedik az Anaheim Ducks-Edmonton Oilers összecsapás.

Tavaly a két együttes találkozott a rájátszásban és akkor sem voltunk híján igzalmaknak, ebből kapott egy kis emlékeztetőt a nagyérdemű. Amikor kevesebb mint négy és fél perccel a vége előtt a vendég Oilers kétgólos előnyre tett szert, kevesen gondolták volna, hogy a Ducksnak van még onnan visszaút. Sőt, ugyanennyi volt az állás, amikor 21 másodperc volt még vissza, ekkor azonban Rickard Rakell meglőtte második gólját a mérkőzésen,

majd 14 másodperccel később a harmadikat is, ezzel döntetlenre mentette az állást.

A ráadásban nem született gól, majd jött a szétlövés, ott viszont a meccsen három gólpasszt kiosztó Connor McDavid találatával az Oilers mégis behúzta a két pontot.

Rakell góljai és a hajrá:

Ain't no better time to grab your first hatty... including two in the last minute! Congrats, @rickardrakell.

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

Hasonlóan alakult a Minnesota-San José mérkőzés is, itt a Sharks vezetett 2-0-ra, a Wildnak viszont sikerült befejeznie a teljes fordítást, köszönhetően Jared Spurgeon győztes góljának a hosszabbításban.

Down 2-0, then it was all the @minnesotawild from there onward. Comeback complete in @easportsnhl OT.

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

New Yorkban is hasonló izgalmakat láthatott a Madison Square Garden közönsége, a végén azonban nem örülhetett. A vendég Detroit ellépett 2-0-ra, de a Rangers kiegyenlített, a hosszabbításban viszont jött Trevor Daley és megszerezte a győzelmet a Red Wingsnek.

Seconds left on the clock. A comeback pressing. Trevor Daley's gonna make sure this ends in @easportsnhl OT.

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

Nem sikerült Rick Nash debütálása a Boston Bruinsban. A szélső, akit a New York Rangerstől szerzett meg a Boston, ugyan több mint 17 percet játszott, pontot viszont nem sikerült szereznie, ahogy csapatának sem, amely 4-1-re kikapott a Buffalo Sabres otthonában.

A Nashville 4-0-ra legyőzte az egyre mélyebb gödörbe kerülő St. Louis Bluest, a hazaiak kapusa, Pekka Rinne szezonbeli hatodik hibátlan meccsét hozta le.

A Vancouver a veterán Daniel Sedin két góljának köszönhetően nyert Glendale-ben a ligautolsó Arizona Coyotes otthonában.

Eredmények:
Nashville Predators-St. Louis Blues 4-0
Buffalo Sabres-Boston Bruins 4-1
New York Rangers-Detroit Red Wings 2-3 - hosszabbítás után
Anaheim Ducks-Edmonton Oilers 5-6 - szétlövés után
Minnesota Wild-San Jose Sharks 3-2 - hosszabbítás után
Arizona Coyotes-Vanncouver Canucks 1-3