Társoldalunk:

Rettenetes sorozatot épít a Memphis, Westbrook újabb tripla-duplája

2018.03.11. 11:23

Rossz napjuk volt az NBA sereghajtóinak, de közülük is a legrosszabb a Dallasban óriási verést kapó Memphis Grizzliesnek. 

A Nyugati Főcsoport három legrosszabb mérleggel álló csapata közül kettő egymás ellen játszott az NBA szombati játéknapján. Azonban a hátulról harmadik Dallas Mavericks és a csontutolsó Memphis Grizzlies között szakadéknyi volt a különbség.

A Mavs már az első negyedet is 18 ponttal nyerte (31-13) és az előny csak nőttön nőtt, mígnem a lefújásra 34 pontra hízott. A Grizzlies sorozatban a 17. vereséget szenvedte el.

Dirk Nowitzki ugyan csak egyetlen duplát ért el, de ez is elég volt, hogy minden idők nyolcadik legtöbb mezőnykosarát szerezve a vonatkozó örökrangsor 8. helyére lépjen fel.

A kettejük között tanyázó Phoenix Suns legalább becsülettel kapott ki 122-115-re a Keleten még a rájátszásért teperő Charlotte Hornets otthonában, amelyik a Dwight Howard, Nicolas Batum kettős remek játékára (30 pont, 12 lepattanó, illetve 29 pont, 12 lepattanó) épített.

A szezont remekül kezdő Washingtonnak ezúttal nem igazán ment a játék a Miami Heat otthonában. A floridaiak úgy nyertek 27 ponttal, hogy a csapatból nyolcan is tíz pont fölé kerültek, és ezért senkinek nem kellett fél óránál többet töltenie a parketten.

Az Oklahoma City Thunder a 35 perc alatt 21 pontot, 12 lepattanót és 10 asszisztot jegyző Russel Westbrook vezérletével győzte le a San Antonio Spurs csapatát.

A texasiaknak nagyon kell figyelniük, ha nem akarnak lemaradni a rájátszásról, mert csak egy meccs előnyük van az őket üldöző Clippers, Nuggets, Jazz trióval szemben.

Eredmények:
Dallas Mavericks - Memphis Grizzlies 114-80
Charlotte Hornets - Phoenix Suns 122-115
Oklahoma City Thunder - San Antonio Spurs 104-94
Miami Heat - Washington Wizards 129-102
Los Angeles Clippers - Orlando Magic 113-105