NHL: a New York sztárja megríkatott egy nézőt a meccsen

Pittsburgh Penguins v New York Rangers GettyImageRank2 Success SPORT HORIZONTAL Full Length ICE HOCKEY USA New York City Winter Sport Madison Square Garden COMMEMORATION New York Rangers Photography Pittsburgh Penguins National Hockey League Overtime - Sp
NEW YORK, NY - MARCH 14: The New York Rangers celebrate their overtime victory over the Pittsburgh Penguins at Madison Square Garden on March 14, 2018 in New York City. The Rangers defeated the Penguins 4-3 in overtime. Bruce Bennett/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Öt találkozót rendeztek az észak-amerikai profi hokiliga (NHL) legutóbbi játéknapján. Az újonc Vegas Golden Knights otthon szenvedett kiütéses vereséget, míg Torontóban, New Yorkban és Edmontonban is a túlóra döntött.

A Vegas tündérmeséjét mi is megénekeltük már, az elmúlt időszakban azonban kevésbé megy Gerard Gallant együttesének. Ezúttal otthon szaladt bele a csapat egy méretes pofonba, a szezon másik meglepetésbklubja, a New Jersey Devils ugyanis 8-3-ra kiütötte a nevadaiakat. A Devilsben Michael Grabner megszerezte első gólját, előtte az svájci újonc, Nico Hischier csinált hülyét az összes Vegas-játékosból.

Érdekesség, hogy a Golden Knights másfélszer többet lőtt kapura ellenfelénél, ahol Keith Kinkaid 39 védést mutatott be, valamint a Devils 18 mezőnyjátékosából 14 jegyzett pontot. A túloldalon Marc-André Fleury kapust először kellett lecserélni idén.

Habár a New York Rangers idén nem brillírozik és megkezdte az újjáépítést, a rivális Pittsburgh Penguins ellen mindig megvan a kellő motivációja. Ezúttal sikerült borsot törni a címvédő orra alá, amely a vereség miatt nem tudta átvenni a vezetést saját csoportjában.

A Rangersben Mika Zibanejad két gólt szerzett,

a második a győzelmet jelentette, az első előtt viszont érdemes megnézni, ahogy Chris Kreider begyújtja a rakétákat.

The rush. The speed. The move. The pass. The hop. Take a bow, @chris_kreider20.

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

A Rangers orosz csatára, Pavel Bucsnyevics a szurkolókról sem feledkezett meg, itt éppen odaadja az ütőjét az ő nevével ellátott mezt viselő szurkolónak. Figyeljék a kissrác reakcióját!

It's more than just a game. THIS is why hockey is so awesome!

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

Torontóban 11 gólos thrillert játszott egymással a Maple Leafs és a Dallas Stars. A hazaiak 16 másodperccel a vége előtt még egygólos hátrányban voltak, ekkor érkezett a rutinos Patrick Marleau és hosszabbításra mentette a találkozót. Itt nem született gól, jött a szétlövés, ahol Nazem Kadri és Mitch Marner tudott betalálni, ezzel a sírból nyerte meg a meccset a Toronto, amelyben egyébként

James van Riemsdyk mesterhármast ért el.

Rossz hír azonban a kanadai szurkolóknak, hogy a kezdőkapust, Frederik Andersent sérülés miatt le kellett cserélni.

Hasonlóan izgalmas meccset játszott Edmontonban az Oilers a San José Sharks ellen, ahol a cseh Tomás Hertl döntött hosszabbításban a vendégek javára. Ezzel a Sharks még mindig versenyben van az elképesztően szoros Nyugati Főcsoport rájátszáshelyeiért.

Akárcsak az Anaheim Ducks, amely otthon simán nyert a gyengélkedő Vancouver ellen. A Canucks ezzel már matematikailag sem juthat be a playoffba, ráadásul több mint 212 (!) perce nem szerzett gólt.

Eredmények, NHL alapszakasz:
Vegas Golden Knights – New Jersey Devils 3-8
New York Rangers – Pittsburgh Penguins 4-3 – hosszabbítás után
Toronto Maple Leafs – Dallas Stars 6-5 – szétlövés után
Edmonton Oilers – San José Sharks 3-4 – hosszabbítás után
Anaheim Ducks – Vancouver Canucks 3-0