Vereség után is örülhettek a bostoni hokisok

Carolina Hurricanes v Boston Bruins GettyImageRank2 People SPORT HORIZONTAL THREE QUARTER LENGTH ICE HOCKEY Scoring USA Massachusetts Boston - Massachusetts Winter Sport Two People Photography Facial Expression Rick Nash TD Garden National Hockey League B
BOSTON, MA - FEBRUARY 27: Rick Nash #61 of the Boston Bruins reacts after scoring in the first period of a game against the Carolina Hurricanes at TD Garden on February 27, 2018 in Boston, Massachusetts. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Adam Glanzman/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Hiába kapott ki St. Louisban hosszabbítás után, a döntetlenért járó egy pontnak köszönhetően a Boston Bruins már biztosan ott lesz az NHL rájátszásában. Az észak-amerikai hokiliga szerdai játéknapja viszont szomorúan ért véget a Montreal Canadians számára: a quebeci csapat pittsburgh-i vereségével lemondhat a playoffról.

Az alap játékidőben elért 1-1-es döntetlen azt jelentette, hogy a Bruins a Keleti, illetve a Nyugati főcsoportot vezető Tampa Bay Lightning és Nashville Predators páros után harmadikként váltotta meg a jegyét a rájátszásba. A Blues részéről duplázó Jaden Schwartz találatai pedig hazai szempontból érhetnek aranyat, amennyiben a St. Louis nagy lépést tett az egyik wild card hely felé.

Szó szerint játékvezetői segítséggel lőtte a gólját a Bruins:

Nem volt oka viszont az örömre a Montreal Canadiansnek. A Pittsburgh Penguins otthonában elszenvedett 5-3-as vereség után biztossá vált, hogy a 24 Stanley-kupa sikerével az NHL legeredményesebb csapatának számító quebeciek 2016 után ismét lemaradnak a rájátszásról. Pedig a második harmad közepén még 3-2-re vezetett a Canadians, ezután viszont már csak a Pens tudott gólt ütni. Az egy-egy gólt és gólpasszt jegyző Sidney Crosby utóbbi kategóriában a 700. strigulát húzhatta be a neve mellé.

Sidney Crosby megvillantotta zsenialitását:

Az Arizona Coyotes idegenben verte 4-1-re a Buffalo Sabrest. A két gólpasszt kiosztó Clayton Keller 35 assziszttal átírta a klub vonatkozó újoncrekordját, és ugyanígy tett a pontok (55) tekintetében is.

A játéknap negyedik találkozóján a Calgary Flames hazai pályán szenvedett 4-0-s vereséget az Anaheim Ducks csapatától. A vendégek kapusa, John Gibson 29 védést mutatott be, és negyedik kapott gól nélküli meccsét tudta le a szezonban.

Eredmények:
Pittsburgh Penguins–Montreal Canadians 5-3
St. Louis Blues–Boston Bruins 2-1 (h.u.)
Calgary Flames–Anaheim Ducks 0-4
Buffalo Sabres–Arizona Coyotes 1-4