Hosszabbításban nyert a Pittsburgh, rájátszásban a Winnipeg

Philadelphia Flyers v Pittsburgh Penguins GettyImageRank2
A Pittsburgh játékosai örülhettek a végén
Vágólapra másolva!
A címvédő Pittsburgh Penguins hosszabbítás után 5-4-re legyőzte a vendég Philadelphia Flyerst az NHL vasárnapi játéknapján, amelyen az öt találkozóból csak egy dőlt el a rendes játékidőben.

A Philadelphia a 60. percben egyenlített, a Pittsburgh Bryan Rust góljával győzött. A 25 éves amerikai csatár Sidney Crosby lövésébe szúrt bele gólt érően a 63. percben. A Penguins a szezonban negyedszer is úgy győzte le a Flyerst, hogy öt gólt lőtt ellenfelének.

A Pittsburgh játékosai örülhettek a végén Forrás: AFP/2018 Getty Images/Matt Kincaid

Biztosította a helyét a rájátszásban a Winnipeg, miután szétlövéssel jobbnak bizonyult a vendég Nashville gárdájánál. A Predators sorozatban a harmadik vereségét szenvedte el, de ezúttal legalább pontot szerzett, amellyel megelőzte a Tampa Bayt és jelenleg egyedüli ligaelső.

A Boston hosszabbításban nyert a Minnesota vendégeként. A mindössze 28 másodpercig tartó ráadást Brad Marchand találata döntötte el, aki a szezon során már ötödször volt eredményes a túlórában.

Sorozatban a hatodik mérkőzésén szerzett pontot az Anaheim, amely ebben a periódusban ötször nyert. Most az Edmontont győzte le hosszabbításban. Az Oilers azzal vigasztalódhat, hogy kulcsembere, Connor McDavid tovább gyarapította pontjai számát. A jó formában lévő támadó egy gól lőtt és két gólpasszt adott, így 99 ponttal áll a ponttáblázat élén, négy ponttal a második Nyikita Kucserov (Tampa Bay Lightning) előtt.

A rossz formában lévő együttesek találkozóján a Vancouver vendégként győzött a Dallas ellen. A Canucks legutóbbi tíz mérkőzéséből a másodikon nyert, a Stars sorozatban a nyolcadik összecsapását veszítette el.

Eredmények:
Pittsburgh Penguins-Philadelphia Flyers 5-4 - hosszabbítás után
Dallas Stars-Vancouver Canucks 1-4
Winnipeg Jets-Nashville Predators 5-4 - szétlövéssel
Minnesota Wild-Boston Bruins 1-2 - hosszabbítás után
Edmonton Oilers-Anaheim Ducks 4-5 - hosszabbítás után