Vágólapra másolva!
Négy mérkőzést játszottak az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) szerdai játéknapján, ezek közül mindegyik egy góllal dőlt el. A Toronto és a Washington otthon, az Arizona, valamint a Philadelphia idegenben diadalmaskodott.

A New York Rangers egészen 65 másodperccel a mérkőzés vége előttig vezetett a Washington Capitals otthonában, a fővárosiak azonban ekkor egyenlítettek Lars Eller révén, majd jöhetett a hosszabbítás, amelyet Jevgenyij Kuznyecov döntött el a Caps javára. Ebben persze a vonalbírónak is jelentős szerepe volt.

A Rangerst az ág is húzza ebben a szezonban, a csapatnak már matematikailag sincs esélye a rájátszásra, ráadásul a mérkőzést megelőző edzésen a másodedző,

a legendás Lindy Ruff agyrázkódást szenvedett, amikor fejjel a jégre esett, valamint egy nagy vágás is keletkezett a tarkóján.

Egyelőre nem tudni, hogy korong találta el, vagy rálépett-e a pakkra.

A Toronto Maple Leafs szinte már biztos résztvevője a playoffnak, ezúttal a pont oda igyekvő Florida Pantherst győzte le a kanadai együttes. Mitch Marner egy parádés góllal és egy gólpasszal vette ki a részét a sikerből, de nyugodtan beírhatnának neki még egy asszisztot a saját találata előkészítése miatt. A csapat egyébként klubrekordot döntött szezonbeli 46. győzelmével.

A Philadelphia Flyers fontos mérkőzést nyert a Colorado Avalanche otthonában, a fiatal orosz bekk, Ivan Provorov góllal és gólpasszal jelentkezett. Utóbbit egyébként a másodvirágzását élő csapatkapitány, Claude Giroux váltotta gólra, bombájával a negyedik helyre ugrott az NHL ponttáblázatán.

A Vegas Golden Knights hazai jégen nem bírt az utóbbi időben jó játékot mutató, de a rájátszásért folyó versenyből már rég kiszálló Arizonával. A Coyotes hátvédje, Kevin Connauton két gólt szerzett.

Eredmények:
Toronto Maple Leafs-Florida Panthers 4-3
Washington Capitals-New York Rangers 3-2, hosszabbítás után
Vegas Golden Knights-Arizona Coyotes 2-3
Colorado Avalanche-Philadelphia Flyers 1-2