Vágólapra másolva!
Április 1-jén játszotta karrierje 1000. mérkőzését az NHL-ben szereplő Washington Capitals színeiben Alekszandr Ovecskin, négy nappal később pedig meg is ünnepelték a klub orosz legendáját. 

A 32 éves orosz csatárt 2004-ben az első helyen választotta ki a drafton a Washington Capitals, ő pedig azóta is a fővárosiaknál játszik. Április 1-jén a Pittsburgh Penguins elleni mérkőzésen ezredik alkalommal lépett jégre, elsőként érve el ezt a mérföldkövet a Capitals történetében.

A hivatalos ünnepségre csütörtökön, az alapszakaszt megnyerő Nashville Predators elleni találkozó keretében került sor. Miután a közönség megnézett egy Ovecskin karrierjét bemutató videót, az Orosz Gép (Russian Machine) átvehetett egy Tiffany kristály ékszert, egy ezüst hokibotot a Capitals elnökétől, Dick Patricktől, valamint egy igazán figyelmes ajándékot a csapattársaktól.

A két helyettes csapatkapitány, Nicklas Bäckström és Brooks Orpik nemcsak egy Lionel Messi-mezzel tudatta, hogy milyen fontos a számukra Ovi, hanem a csapat befizette Ovit és feleségét egy barcelonai utazásra, amelynek során a Camp Nou elnöki páholyából nézhetik majd az orosz hokis kedvenc focicsapatát és futballistáját, azaz az FC Barcelonát és Lionel Messit.