Társoldalunk:

LeBronékat nagyon elverték, Westbrookék kizúgtak a rájátszásból

2018.04.28. 10:27

A Toronto Raptors idegenben győzte le a Washingot Wizards csapatát és nyerte meg 4-2-re a párharcot az NBA rájátszásának első körében. A Russel Westbrook vezette Oklahoma City Thunder számára a Utah Jazz elleni vereséggel véget ért a szezon, míg a Cleveland Cavaliersre hetedik meccs vár az Indiana Pacers ellen.

Az Indiana Pacers keményebb diónak bizonyul, mint azt a Cleveland Cavaliers szurkolói várták. Azok után, hogy 1-0-ra és 2-1-re is vezettek a párharcban, most a hatodik meccset is megnyerték, amivel 3-3-ra alakították a párharcot, azaz jöhet a mindent eldöntő hetedik mérkőzés. Magyar idő szerint szombatra virradó hajnalban ráadásul méretes zakót szabtak LeBron Jamesékre, 34 ponttal verték őket.

A Pacers sikrének záloga az előző három meccsen csak kínlódó - a mezőnyből 12/50-el célzó - Victor Oladipo kezében volt, aki ezúttal egy izmos tripla-duplával, 28 ponttal, 13 lepattanóval és 10 gólpasszal zárta az estét. A döntés így vasárnapra maradt, amikor Clevelandben találkoznak a felek.

Nem lesz hetedik meccs Keleten a Toronto és a Washington között, a Raptors ugyanis idegenben nyerte tíz ponttal a hatodik mérkőzést, amiben nem kis szerepe volt a 34 pontot és 23 lepattanót szállító cseresornak, valamint a 32 pontos Bradley Bealnek. A főcsoport elődöntőjében a Raptors a Pacers-Cavs párharc győztesével találkozik.

Nyugaton is eldőlt egy párharc, az utolsó még kiadó elődöntős helyet a Utah Jazz szerezte meg, miutn a hatodik mérkőzésen hazai pályán a fantasztikusan játszó Donovan Mitchell parádéjának köszönhetően öt ponttal legyőzte az Oklahoma City Thundert. Mitchell 38 pontot szerzett, ebből 22-t az utolsó negyedben.

Az OKC legjobbja, természetesen, Russel Westbrook volt, de hiába dobott 46 pontot, ezúttal ez sem volt elég a sikerhez.

A nyugati elődöntőkben Houston Rockets-Utah Jazz és Golden State Warriors-New Orleans Pelicans párharcok lesznek.

Eredmények:
Indiana Pacers - Cleveland Cavaliers 121-87
a párharc állása 3-3

Washington Wizards - Toronto Raptors 92-102
a párharc végeredménye 4-2 a Toronto javára

Utah Jazz - Oklahoma City Thunder 96-91
a párharc végeredménye 4-2 a Utah javára