NHL: kétszeri hosszabbításban egyenlített a Nashville

Winnipeg Jets v Nashville Predators - Game Two GettyImageRank2 Success SPORT HORIZONTAL Waist Up ICE HOCKEY Scoring USA Sports Team Tennessee Nashville Winter Sport Winning Congratulating Stanley Cup Photography Bridgestone Arena National Hockey League Na
NASHVILLE, TN - APRIL 29: Matt Irwin #52, Ryan Hartman #38, and Nick Bonino #13 congratulate teammate Kevin Fiala #22 on scoring the game winning goal in the second period of overtime in a 5-4 Predators victory in Game Two of the Western Conference Second Round during the 2018 NHL Stanley Cup Playoffs at Bridgestone Arena on April 29, 2018 in Nashville, Tennessee. Frederick Breedon/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Washington Capitals és a Nashville Predators is hazai pályán egyenlített ki 1-1-re vasárnap az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásának főcsoport-elődöntőjében. Előbbi simán, 4-1-re nyert, utóbbi viszont csak kétszeri hosszabbításban tudott győzni.

A Washington már az első meccsen elveszítette a pályaelőnyét a címvédő Pittsburgh Penguins ellen, így mindenképpen győznie kellett ahhoz, hogy maradjon esélye a párharc megnyerésére. A második percben meg is szerezte a vezetést a fővárosi együttes legnagyobb sztárjának, a csapatkapitány Alekszandr Ovecskin góljának köszönhetően, majd nem sokkal később Jakub Vrana növelte az előnyt.

A második harmadban Brett Connolly is betalált és bár még ugyanebben a játékrészben Kris Letang révén szépített a Pittsburgh, a záró felvonásban már csak Nicklas Backström üreskapus gólját lehetett feljegyezni, így a párharc 1-1-re áll.

A Nashville hasonló helyzetben volt, mint tavalyi döntőbeli ellenfele, hiszen hazai jégen veszített a Winnipeg ellen, ez mérkőzés viszont sokkal kiélezettebben alakult. Oda-vissza adogatták egymásnak a csapatok a vezetést, a hajrára 4-3-as Predators előnnyel érkeztek, amikor a hazaiak játékosának, Viktor Arvidssonnak a felszabadítása olyan jól sikerült, hogy lebontotta az óriáskivetítőt a csarnok tetején.

Nem jött zavarba a Jets, amely 65 másodperccel a rendes játékidő vége előtt Mark Scheifele góljával hosszabbításra mentette a találkozót.

Az első ráadásban nem született gól, majd következett a második, amely végül a hatodik percben ért véget, Kevin Fiala szerezte meg a győzelmet a Nashville-nek.

Eredmények, főcsoport-elődöntő:
Kelet:
Washington Capitals-Pittsburgh Penguins 4-1
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 1-1.

Nyugat:
Nashville Predators-Winnipeg Jets 5-4 - kétszeri hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik sikeréig tartó párharc állása: 1-1.