A Ovecskin baseballgólja győzelmet ért a Washingtonnak

Washington Capitals v Pittsburgh Penguins - Game Three GettyImageRank1 SPORT HORIZONTAL ICE HOCKEY USA Pennsylvania Pittsburgh Winter Sport Hockey Puck Winning Stanley Cup Photography Pittsburgh Penguins Alexander Ovechkin National Hockey League Washingto
PITTSBURGH, PA - MAY 01: Alex Ovechkin #8 of the Washington Capitals flips the puck past Matt Murray #30 of the Pittsburgh Penguins for the game winning goal during the third period in Game Three of the Eastern Conference Second Round during the 2018 NHL Stanley Cup Playoffs at PPG PAINTS Arena on May 1, 2018 in Pittsburgh, Pennsylvania. Washington defeated Pittsburgh 4-3. Kirk Irwin/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi hokiliga (NHL) legutóbbi játéknapján folytatódott a második kör legizgalmasabbnak ígérkező párharca: a Pittsburgh-Washington csata újabb fordulatot vett, miután a Capitals idegenben tudott győzni. Winnipegben a Nashville 3-0-ra ment egy harmad után, de a Jets fordított és továbbra is pályaelőnyben van.

A Pittsburgh kissé hátradőlhetett, miután az első mérkőzést elhozta Washingtonból, mivel azóta zsinórban két vereséget szenvedett a címvédő. A harmadik mérkőzésen az első játékrészben nem született gól, de a másodikban 5 is, ekkor 3-2-re vezetett a Penguins. A harmadk harmad aztán a Washingtoné lett, a vendégek először Matt Niskanen góljával egyenlítettek, majd jött Ovecskin, aki 67 másodperccel a vége előtt megnyerte a meccset egy levegőben beütött koronggal, amolyan baseball-mozdulattal. Ezzel a Capitals visszavette a pályaelőnyét és 2-1-re vezet összesítésben.

A játéknap másik mérkőzésén a Nashville 3-0-s előnyre tett szert az első harmadban, ám ezt a másodikban igen gyorsan, mindössze öt és fél perc eltüntette a hazai Winnipeg, a második és a harmadik találat 18 másodperces különbséggel érkezett.

Majd a játékrész végén ismét eredményes volt a Jets, így már 4-3-ra vezetett. A harmadikban még volt visszaút a Nashville számára, de öt perccel a mérkőzés vége előtt a Jets kapitánya, Blake Wheeler is beköszönt, majd még két üreskapus gólt is hozzátett a hazai csapat, így 7-4-re győzött a Winnipeg és összesítésben 2-1-re vezet.

Eredmények, Főcsoport-elődöntő:
Kelet:
Pittsburgh Penguins-Washington Capitals 3-4
A párharc állása: 2-1 a Washington javára.

Nyugat:
Winnipeg Jets-Nashville Predators 7-4
A párharc állása: 2-1 a Winnipeg javára.