NBA: kirepült a pályáról a dobócsel után a Utah tehetsége

Clint Capela
SALT LAKE CITY, UT - MAY 06: Clint Capela #15 of the Houston Rockets controls the ball in the second half during Game Four of Round Two of the 2018 NBA Playoffs against the Utah Jazz at Vivint Smart Home Arena on May 6, 2018 in Salt Lake City, Utah. The Rockets beat the Jazz 100-87. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Gene Sweeney Jr./Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A címvédő Golden State és a Houston egy győzelemre került a továbbjutástól, valamint az egymás elleni főcsoport-döntőtől az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában. A Rockets meccsen Capela alaposan megetette az év újonca címre esélyes Mitchell-t, Royce O'neale pedig LeBron James-t idézte zsákolásával.

A vasárnapi játéknapon az elődöntős párharcok negyedik felvonásán a Golden State és a Houston is vendégként győzte le a New Orleans Pelicans, valamint a Utah Jazz gárdáját.

A Rockets-Jazz meccsen két emlékezetes eset is történt; Clint Capela egy támadás végén annyira megetette Donovan Mitchell-t, hogy a fiatal játékos kénytelen volt átugrani riválisát, majd kirepült a pályáról.

A találkozó elején O'neal zsákolt egy hatalmasat, amelyre alighanem még LeBron James is elégedetten csettintett.

Eredmény:

főcsoport-elődöntő, Nyugat:

Utah Jazz-Houston Rockets 87-100
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-1, a Houston javára.

New Orleans Pelicans-Golden State Warriors 92-118
A párharc állása: 3-1, a Golden State javára.