Társoldalunk:

A brutális K.O. után vissza is vonult a ketrecharcos - videó

2018.05.13. 14:20

A Rio de Janeiróban rendezett UFC224 gálán a brazil Lyoto Machida feltehetően az év kiütését vezette elő honfitársa, Vitor Belfort kárára. Külön érdekesség, hogy mindkettejük számára ismerős lehetett a szituáció.

Lyoto Machida, a 39 éves veterán brazil harcművész 2003-as bemutatkozása óta a kevert harcművészetek (mixed martial arts, MMA) rajongóinak egyik kedvence. Hogy miért, az most is kiderült. A riói gálán, ami nem indult éppen biztatóan a szervezők számára, az év K.O.-jával kapcsolta le a villanyt honfitársánál, Vitor Belfortnál.

"Nem tudom, ember, harcoltunk, aztán egyszer csak mintha meghalt volna" – mondta a meccs után a történtekről Machida. Nos, szerencsére, Belfort nem halt meg, de a történtek után bejelentette, hogy neki ennyi elég volt, és 41 évesen inkább visszavonul.

Érdekesség, hogy mindkét harcos volt már pontosan ugyanebben a szituációban, igaz nem egymás ellen. Machida 2011-ben, a UFC129 gálán egy ugyanilyen akcióval intézte el Randy Couture-t, míg Belfort ugyanígy nézett bele egy egyenes rúgásba a UFC123-on Anderson Silva ellen. 

A shotokan karate és brazil jiu-jitsu alapokkal rajtoló Machida csodálatosan kezdődő karrierje a 17. meccsnél tört meg, amikor Maurício Rua kiütötte a UFC félnehézsúlyú övéért rendezett címvédő meccsén. Addigra Machida már megjárta a nehézsúlyt is, ott is begyűjtve egy vb-övet. 

A Shogun elleni vereség után felváltva jöttek sikerek és kudarcok, de Machidát az sem tudta megtörni, hogy 2015 áprilisa és 2017 októbere között sorozatban harmadszor kapott ki. Szerencsére a UFC sem erőltette a nyugdíjazását, és 2018-ban már a második győzelmét aratta.

A gála főmérkőzésén a hazai közönség előtt ketrecbe lépő Amanda Nunes az ötödik menetben technikai K.O.-val védte meg a harmatsúlyú bajnoki címét Raquel Pennington ellen. Az amerikai harcos a negyedik menet után jelezte a stábjának, hogy nem érzi magát alkalmasnak a folytatásra, mégis visszaküldték, és bele is nézett Nunes térdébe, amitől eltört az orra, úgyhogy a kórházban töltötte az éjszakát.

Nem lennénk Amanda Nunes ellenségei:

"Szomorú vagyok, mert ennél jobbat érdemeltél volna – mondta neki Nunes a mérkőzés után, majd már az újságíróknak így folytatta: – Kórházba vitték, elég csúnya sérülésnek látszik. Szomorú, ami történt. Ha valaki nincs küzdelemre alkalmas állapotban, akkor az edzőknek be kell dobniuk a törölközőt. Szerintem fordított helyzetben az én stábom ezt tette volna" – idézi a brazil bajnokot az ESPN.

A mérkőzés kuriózuma, hogy először lépett ketrecbe két olyan harcos, akik nyíltan vállalják másságukat, ráadásul még barátnők is, olyannyira, hogy Nunes egyik edzőpartnere Pennington élettársa, Tecia Torres.