Társoldalunk:

A Vegas sztárja még ki sem szállt a Lamborghiniből, máris gólt lőtt

2018.05.17. 08:29

Magyar idő szerint csütörtök hajnalban játszották az észak-amerikai profi hokiliga (NHL) nyugati főcsoport-döntőjének harmadik mérkőzését, melyen a hazai Vegas Golden Knights 4-2-re győzött a Winnipeg Jets ellen, köszönhetően a kapus, Marc-André Fleury eszement védéseinek. Ezzel az újonc összesítésben 2-1-re vezet és már csak két győzelemre van a nagydöntőtől.

A Vegas - újonc csapat lévén - először játszott otthon főcsoport-döntőt az NHL-ben, a játékosok pedig szerették volna emlékezetessé tenni az alkalmat. A fantasztikus szezont futó szélsőnek, Jonathan Marchessault-nak ez maradéktalanul összejött, hiszen már a 35. másodpercben megszerezte a vezetést. Pedig épphogy csak kiszállt a spéci Lamborghinijéből.

A meccs előtti jelenet:

Majd gól rögtön az első percben:

Az első harmadban jobban játszott a Vegas, de több gól már nem született. A második játékrészre magához tért a vendég Winnipeg, amely az élete formájában játszó Mark Scheifele jóvoltából egyenlített a 26. percben. A Golden Knights azonban nem rogyott meg, sőt, demoralizálta ellenfelét, amikor 12 másodperccel később ismét előnybe került.

Erik Haula találatához nem sokkal később Alex Tuch is hozzátett egyet, így kétgólos előnyben fordult az újonc az utolsó harmadra. 

Azonban itt is gyorsan jött a gól, Scheifele-nek elég volt 18 másodperc, hogy faragjon a hátrányból. Innentől elképesztő rohamokat indított a Jets az egyenlítésért, de a Vegas kapujában Marc-André Fleury tartotta a tempót. Ezt a sorozatot tessék figyelni:

Parádésan állta a sarat a veterán kapus, ha kellett, a feje tetején állt, a Winnipeg pedig már nem tudott túljárni az eszén, sőt, Marchessault az üres kapuba is betalált a meccs legvégén, így kialakult a 4-2-es végeredmény. Na meg egy kis tömegjelenet a lefújáskor:

Nyugati főcsoport, döntő, 3. mérkőzés:
Vegas Golden Knights-Winnipeg Jets 4-2

A párharc állása: 2-1 a Las Vegas javára.