NHL: Egy győzelemre a döntőtől a Tampa Bay

Tampa Bay Lightning v Washington Capitals - Game Four GettyImageRank2 SPORT HORIZONTAL Full Length ICE HOCKEY Scoring USA Washington DC Winter Sport Winning COMMEMORATION Stanley Cup Photography Tampa Bay Lightning National Hockey League Washington Capita
A Tampa Bay egyenlített a Washington Capitals ellen
Vágólapra másolva!
A Tampa Bay Lightning került a Stanley Kupa-döntő küszöbére, mivel szombaton a keleti főcsoport fináléjának ötödik, hazai felvonásán 3-2-re legyőzte a Washington Capitals együttesét az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásában.

A floridai csapat villámrajtot vett, ugyanis már 19 másodperc elteltével vezetett, a második harmad elejére pedig háromgólosra növelte előnyét. Onnantól kezdve nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt a fővárosi rivális, amely két orosz sztárja, Jevgenyij Kuznyecov és Alekszandr Ovecskin góljával szorossá tette a találkozót, de a hazaiak szintén orosz kapusa, Andrej Vaszilevszkij bravúrjaival megakadályozta az egyenlítést. Utóbbi 28 védéssel járult hozzá a sikerhez.

A Tampa 3-2-re vezet a párharcban Forrás: AFP/2018 Getty Images/Bruce Bennett

A párharcban ez volt az első hazai győzelem, ugyanis az első két tampai meccset a Capitals, míg a következő kettő, washingtoni összecsapást a Lightning nyerte. A hatodik mérkőzést hétfőn rendezik Washingtonban.

Eredmény:
Keleti főcsoport, döntő, 5. mérkőzés:
Tampa Bay Lightning-Washington Capitals 3-2
A párharc állása: 3-2 a Tampa Bay Lightning javára.