Társoldalunk:

LeBron James újabb rekordjával egyenlített a Cleveland

2018.05.22. 09:13

Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) legutóbbi játéknapján a Cleveland Cavaliers a Boston Celitcset fogadta a keleti főcsoport-döntő negyedik mérkőzésén. LeBron James ismételten elképesztő produkciót mutatott be, aminek köszönhetően a Cavs egyenlített a négy győzelemig tartó párharcban.

A szupersztár ezúttal nem sokoldalú játékával kápráztatta el a nézőket, hanem saját kezébe vette a dolgokat és meg sem állt 44 pontig, 28 mezőnykísérletéből 17 ért célba. Utóbbi azt jelenti, hogy a rájátszások örökranglistáján megelőzte a legendás Kareem Abdul-Jabbart és 2357 bedobott kosárral már ő a rekorder. 

A meccs legszebb kosara is az övé volt, igaz, itt Kevin Love passza az, amitől leesik az állunk:

A Cleveland védekezését eddig rengeteg kritika érte (jogosan), most a 37 éves Kyle Korver tett lépéseket a jobb megítélés érdekében, amikor egymás után kétszer is lesapkázta a 21 éves Jaylen Brownt:

A Cavaliers azok után, hogy 2-0-s hátrányba került a párharc első két, bostoni mérkőzésén, hozta a saját hazai meccseit, így összesítésben 2-2-re áll az egyik fél négy győzelemig tartó párharcában.

Keleti főcsoport, döntő, 4. mérkőzés:
Cleveland Cavalivers-Boston Celtics 111-102
A párharc állása: 2-2