Társoldalunk:

LeBron James mindenki ellen, újra NBA-döntőbe vitte csapatát

2018.05.28. 09:27

A Cleveland Cavaliers Bostonban, hetedik meccsen harcolta ki a döntőbejutást. A keleti bajnok 87-79-re nyert, a 33 éves LeBron James zsinórban nyolcadik alkalommal szerepelhet NBA-döntőben.

James 35 ponttal, 15 lepattanóval és kilenc gólpasszal kiemelkedett csapatából a vasárnapi mérkőzésen, melyen a bostoniak nagyon rosszul, mindössze 34 százalékos pontossággal dobtak mezőnyből, és csupán 79 pontot szereztek.

„Addig facsarom a narancsot, ameddig egy csepp lé is van benne" – mondta a meccs után James utalva arra, hogy egész idényben azon dolgozik, hogy csapattársaiból a legtöbbet hozza ki és elhitesse velük, lehetnek bajnokok.

„Sokszor leírtak már minket, hatalmas fegyverténye, hogy Kevin Love, egy All Star-játékosunk két meccset is kihagyott, mégis nyerni tudtunk. Az első félidőben a srácok nem dobtak jól, de tudtam, hogyfélidőben ez változhat, bíztam benük és ők mindent megtettek" – mondta James.

Hogy mennyire facsarja ki egy ilyen meccs:

Straight to the ice after 35/15/9 in the @cavs GAME 7 W!

NBA (@nba) által megosztott bejegyzés,

Boston Celtics-Cleveland Cavaliers 79-87
A párharc végeredménye: 4-3 a Cleveland javára.

Nyugaton a címvédő Golden State Warriors és a Houston Rockets párharca 3-3-ra áll. A hetedik meccset magyar idő szerint kedd hajnalban rendezik Houstonban.