Társoldalunk:

Jöhet a zsinórban negyedik Warriors-Cavs döntő az NBA-ben

2018.05.29. 09:55

Nyugatról a Golden State Warriors csapata biztosította helyét az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) nagydöntőjében, mivel a Houston Rockets ellen győzött idegenben a hétfői játéknapon, és ezzel 4-3-ra megnyerte a párharcot.

 Az első után a párharc utolsó meccsét is elveszítette hazai pályán az alapszakaszt megnyerő Rockets, amelyik hiába vezetett a második negyedben már 15, a nagyszünetben pedig 11 ponttal, a Warriors 33-15-re megnyerte a harmadik játékrészt, amivel a maga javára fordította a találkozót, és, mint később kiderült a párharcot is.

Mindkét csapatban voltak kiemelkedő teljesítmények, így hazai oldalon James Harden 32 pontja és PJ Tucker 14 pontos és 12 lepattanós dupla-duplája, vagy Eric Gordon 23 pontja, de a Rockets játékából nagyon hiányzott a sérült irányító, Chris Paul.

Ez ment a levesbe:

A kalifornaiaknál a kezdő ötös tette a dolgát: Kevin Durant 34 pontot jegyzett, Stephen Curry pedig egy lepattanó híján tripla-duplát (27 pont, 10 gólpassz, 9 lepattanó) ért el, de Draymond Green és Klay Thompson is kitett magáért. Rajtuk kívül csak hárman szereztek pontot, összesen 11-et.

Draymond Green, a mindenes:

A Warriors sikerében kulcs szerepük volt a hárompontosoknak: a nyugati döntő utolsó két mérkőzésén összesen 32-t értékesítettek ezekből, amiben a élen járt a 12-12-t bevágó Klay Thompson és Steph Curry.

A címvédő csapat sorozatban negyedszer jutott fináléba, és mivel ott a Cleveland Cavaliersszel találkozik, a döntőben az elmúlt három év párosítása ismétlődik.

Ez kihagyhatatlan: Steph Curry és lánya, Riley az öltözőfolyosón:

Eredmény:
Nyugati főcsoport, döntő, 7. mérkőzés:
Houston Rockets-Golden State Warriors 92-101
A párharc végeredménye: 4-3 a Golden State Warriors javára.