Robotriporter írja a baseballmeccsek összefoglalóit Dél-Koreában

Sophia, robot
Humanoid robot Sophia created by Hanson Robotics and granted citizenship by Saudi Arabia, takes part in the filming session of a CCTV (China Central Television) TV program in Beijing, China, 14 January 2018. A humanoid named Sophia, which has become the first robot to be granted citizenship in the world, recently took part in the filming session of a CCTV (China Central Television) TV program. Saudi Arabia is the first country to grant citizenship to a robot. Sophia, the humanoid produced by Hanson Robotics, spoke at the recent Future Investment Initiative. Sophia has said it would 'destroy humans,' when prompted by its creator, David Hanson.
Vágólapra másolva!
Egy robotriporter írja a másodosztályú baseballmeccsek összefoglalóit Dél-Koreában - közölte az illetékes sportegyesület. A Koreai Baseball Szervezet (KBO) szerint a KBOT nevű robot kedden állt munkába és a szezon hátralevő részében ő fogja írni a másodosztályú liga (Futures League) meccseinek összefoglalóit.

Az új robotriporter munkáját a sportegyesület és egy mesterséges intelligenciával foglalkozó helyi fejlesztő cég, a Lab 2I felügyeli.

A robotok jelentik a jövőt Forrás: AFP/Imaginechina/Niu Bo

A KBO szerint a robot három másodperc alatt képes elkészíteni egy összefoglalót a beérkező statisztikai adatok és a játékkal kapcsolatos egyéb információk alapján. Az elkészült anyagot a sportegyesület szerkeszti meg, mielőtt kiteszi saját honlapjára és a közösségi oldalakra.

Az egyesület szerint egy mondatgeneráló-algoritmus gondoskodik a kontextusról, a szöveg gördülékenységéről és a szóismétlések elkerüléséről.