Az UFC legnagyobb meccsén térhet vissza Conor McGregor

Eddie Alvarez (detalhe vermelho nas luvas) vs. Conor "The Notorious" McGregor (detalhe azul nas luvas) durate UFC 205 no Madison Square Garden. zcontractphotographer zselect zsports Conor McGregor Eddie Alvarez
New York - NY - 12/11/2016 - UFC 205 - Eddie Alvarez (detalhe vermelho nas luvas) vs. Conor "The Notorious" McGregor (detalhe azul nas luvas) vs. Stephen "Wonderboy" Thompson (detalhe azul nas luvas) durate UFC 205 no Madison Square Garden. Foto: Jason Silva/AGIF
Vágólapra másolva!
Las Vegasban, az UFC 229 gálán tér vissza az oktagonba, az ír Conor McGregor, aki az aktuális könnyűsúlyú világbajnokkal, az avar származású Khabib Nurmagomedovval csaphat össze.

A szurkolók és a szakma által is leginkább várt összecsapás létrejöttét amerikai idő szerint pénteken délután jelentette be az első számú ketrecharcos szervezet elnöke, Dana White.

McGregor (21-3) utoljára 2016 novemberében szerepelt UFC-rendezvényen, amikor a második menetben technikai K.O.-val legyőzte Eddie Alvarezt.

Conor McGregor visszatérése az év egyik legfontosabb UFC-eseménye Forrás: AGIF/966/Jason Silva

Ezt követően már csak a Floyd Mayweather elleni bokszmeccsre készült, majd annak elvesztése után sem igazán erőltette a visszatérést. Előbb a pehelysúlyú bajnoki övéről kellett lemondania, majd a szervezet inaktivitás miatt megfosztotta a könnyűsúlyú bajnoki címétől is, ami aztán éppen Nurmagomedovnál landolt, miután az UFC 223 gálán egy nem túl meggyőző mérkőzésen legyőzte Al Iaquintát.

Erre reagált úgy McGregor, hogy a mérkőzés helyszínén "rátámadt" a Nurmagomedovék buszára, amelyben komoly károkat is okozott, az ügy pedig a bíróságon ért véget.

Khabib számára, aki még veretlen, és a világ egyik legjobb harcosa, óriási kihívás lesz a Conor elleni küzdelem" – mondta Dana White.

Khabib Nurmagomedovot (balra) álló harcban sem szabad leírni Forrás: AFP/2018 Getty Images/Ed Mulholland

Az orosz színekben versenyző, avar származású Nurmagomedov 26-0-s mérleggel várja a mérkőzést. Az erőssége elsősorban a fantasztikus birkózótudása, de egész biztos, hogy McGregor ellen alaposan próbára lesz téve az állóképessége, ami nem mindig a legjobb.