Társoldalunk:

Az UFC legnagyobb meccsén térhet vissza Conor McGregor

2018.08.04. 16:55

Las Vegasban, az UFC 229 gálán tér vissza az oktagonba, az ír Conor McGregor, aki az aktuális könnyűsúlyú világbajnokkal, az avar származású Khabib Nurmagomedovval csaphat össze.

A szurkolók és a szakma által is leginkább várt összecsapás létrejöttét amerikai idő szerint pénteken délután jelentette be az első számú ketrecharcos szervezet elnöke, Dana White. 

McGregor (21-3) utoljára 2016 novemberében szerepelt UFC-rendezvényen, amikor a második menetben technikai K.O.-val legyőzte Eddie Alvarezt.

Conor McGregor visszatérése az év egyik legfontosabb UFC-eseményeForrás: AGIF/966/Jason Silva

Ezt követően már csak a Floyd Mayweather elleni bokszmeccsre készült, majd annak elvesztése után sem igazán erőltette a visszatérést. Előbb a pehelysúlyú bajnoki övéről kellett lemondania, majd a szervezet inaktivitás miatt megfosztotta a könnyűsúlyú bajnoki címétől is, ami aztán éppen Nurmagomedovnál landolt, miután az UFC 223 gálán egy nem túl meggyőző mérkőzésen legyőzte Al Iaquintát.

Erre reagált úgy McGregor, hogy a mérkőzés helyszínén "rátámadt" a Nurmagomedovék buszára, amelyben komoly károkat is okozott, az ügy pedig a bíróságon ért véget. 

Nem mondom, hogy vízválasztó lesz a mérkőzés, de mindkettejük számára rendkívül fontos lesz az összecsapás. Khabib számára, aki még veretlen, és a világ egyik legjobb harcosa, óriási kihívás lesz a Conor elleni küzdelem" – mondta Dana White.

Khabib Nurmagomedovot (balra) álló harcban sem szabad leírniForrás: AFP/2018 Getty Images/Ed Mulholland

Az orosz színekben versenyző, avar származású Nurmagomedov 26-0-s mérleggel várja a mérkőzést. Az erőssége elsősorban a fantasztikus birkózótudása, de egész biztos, hogy McGregor ellen alaposan próbára lesz téve az állóképessége, ami nem mindig a legjobb.