Társoldalunk:

Kezdő lehet a szezon első meccsén az amputált kezű NFL-újonc

2018.09.04. 09:16

Már az is óriási szó volt, hogy draftolták, most viszont már biztos, hogy a Seattle Seahawks szűkített keretének is tagja lesz az NFL első amputált végtaggal játszó sportolója, Shaquem Griffin.

A 23 éves linebacker - akiről bővebben itt és itt is írtunk - élt az előszezon három hetében felkínált lehetőséggel, és még a szerencse is mellé állt, legalábbis annyiban, hogy K. J. Wright, aki a hierarchiában az első ezen a poszton még nem épült fel teljesen az artroszkópos térdműtétje után, így Pete Carroll várhatóan az előszezonban remeklő Griffinnek ad lehetőséget az ellenfél első támadása során. 

Shaquem Griffin nem ismer lehetetlentForrás: AFP/2018 Getty Images/Otto Greule Jr

Griffin nagyszerű teljesítményt nyújtott az előszezonban, ahol öt mérkőzésen 26 szerelést mutatott be, amivel posztján holtversenyben az ötödik helyen zárt a háromhetes nyári felkészülési időszak rangsorában.

"Őrülten hangzik, de nem az – mondta Griffin a csapat sajtótájékoztatóján. – Vártam a lehetőséget, és biztos vagyok benne, hogy képes leszek K. J.-t helyettesíteni. Nagyon sokat beszéltünk, figyelt rám, hogy betéve tudjam a playbookot (a csapat játékait tartalmazó könyv - a szerk.), most pedig készen állok, hogy pályára lépjek, amíg ő vissza nem térhet."

"Az első héten nagyszerűen játszott, rögtön az első meccsén kilenc szerelése volt, de talán egy kicsit túl is pörgött, ezért a második hétre visszaesett a játéka, az utolsó héten viszont ismét nagyon jó volt. Ez egy igen fontos poszt a csapatunkban, így nagy szükségünk van a jó teljesítményre, különösen most, hogy K. J. Wrightra még nem számíthatunk. Kíváncsi vagyok, mire fog menni" – mondta Pete Carroll, a Seahawks főedzője.