Viharral, lopott játékkal és a bajnok győzelmével indult az NFL-szezon

Atlanta Falcons v Philadelphia Eagles GettyImageRank2 NFL SPORT AMERICAN FOOTBALL
PHILADELPHIA, PA - SEPTEMBER 06: Mike Wallace #14 of the Philadelphia Eagles attempts to catch the ball as he is defended by Robert Alford #23 of the Atlanta Falcons during the second half at Lincoln Financial Field on September 6, 2018 in Philadelphia, Pennsylvania. Brett Carlsen/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A bajnoki címvédő Philadelphia Eagles hazai pályán 18-12-re legyőzte az Atlanta Falcons csapatát az észak-amerikai amerikaifutball liga (NFL) új szezonjának nyitómeccsén.

A rossz idő miatt 45 perces késéssel kezdődött a találkozó, de szerencsére a vihar nem mosta el a szezonnyitót.

Távolról sem volt ideális az időjárás:

A játékra viszont rányomta a bélyegét: az első két negyedben mindössze három mezőnygólt láthattak a szurkolók, akik a félidei szünetre hangos füttyszóval kísérték be a csapatokat.

A második játékrészben aztán előhúzta a "Philly-Philly" nevű figurát az Eagles, ami a meccs első értékelhető megmozdulása volt, és mindjárt élet is költözött a csapat játékába.

Doug Pederson, a Philadelphia főedzője nem titkolja, hogy a megmentő ötletet a New England Patriots kincstárából nyúlta le, igaz, Tom Bradyék éppen az Eagles elleni SB-ban elrontották a hívást.

Sokáig úgy tűnt, hogy a meccs főszereplői a játékvezetők lesznek, akik összesen 26 sárga zászlóval szórták teli a pályát, később aztán az alkalomhoz jobban illő módon egy játékos lett a mérkőzés hőse: az Eagles futója, Jay Ajayi volt, aki két touchdownt szerzett.

Ez volt az első:

Eredmény, 1. játékhét:
Philadelphia Eagles-Atlanta Falcons 18-12