Társoldalunk:

Kanadából Kaliforniába cserélték az NHL-es Twitter-botrány áldozatát

2018.09.13. 22:07

Az észak-amerikai profi hokiligában (NHL) szereplő Ottawa Senators San Joséba cserélte csapatkapitányát, Erik Karlssont. Ellenértékként négy játékost, valamint tengernyi draftjogot kapott a kanadai együttes.

A hátvéd napjaink egyik legjobb játékosa, kilenc tengerentúli idény alatt 627 meccsen 518 pontot szerzett (126 gól, 392 gólpassz). Ez ebben az időszakban a legmagasabb szám a védők között, 449 ponttal Brent Burns áll a második helyen. A sors fintora, hogy Karlsson éppen Burns csapattársa lesz San Joséban, akivel az NHL papíron legerősebb bekkpárját alkothatják ketten.

A Sharks Dylan DeMelót, Chris Tierneyt, Josh Norrist és Rudolfs Balcerst küldi Ottawába, rajtuk kívül egy 2019-es elsőkörös és egy 2020-as második körös draftjogot, valamint két további, speciális kondíciókhoz kötött választási jogot is postáz a kanadai fővárosba. 

Erik Karlsson (balra) és Mike Hoffman Twitter-botránya után végül mindkét játékostól megvált az OttawaForrás: AFP/2015 Getty Images/Jana Chytilova/Freestyle Photo

Karlssont 2012-ben és 2015-ben is megválasztották az NHL legjobb védőjének, amivel elnyerte a James Norris Trophy-t, a viszonya azonban jelentősen megromlott az Ottawa vezetőségével. A Senators 2017-ben egy győzelemre volt a Stanley-kupa döntőjétől és nagy reményekkel vágott neki a következő szezonnak, ott viszont minden balul sült el, a vereségsorozatok pedig további konfliktusokat szültek, amely az NHL eddigi legkomolyabb Twitter-botrányával tetőzött, erről mi is írtunk korábban.

Karlsson hónapok óta a cserepletykák főszereplője volt, tulajdonképpen senkit nem lepett meg, hogy végül elcserélte az Ottawa, ahol nagyszabású újjáépítésbe kezdenek.