Kanadából Kaliforniába cserélték az NHL-es Twitter-botrány áldozatát

Vancouver Canucks v Ottawa Senators GettyImageRank2 People SPORT HORIZONTAL Professional Sport ICE HOCKEY Canada Sports Team Ottawa Winter Sport COMMEMORATION ATHLETE Large Group Of People Photography National Hockey League Vancouver Canucks Ottawa Senato
Erik Karlsson (balra) és Mike Hoffman itt még együtt örültek a góloknak. A kép majdnem három éves, azóta rengeteg minden változott
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi hokiligában (NHL) szereplő Ottawa Senators San Joséba cserélte csapatkapitányát, Erik Karlssont. Ellenértékként négy játékost, valamint tengernyi draftjogot kapott a kanadai együttes.

A hátvéd napjaink egyik legjobb játékosa, kilenc tengerentúli idény alatt 627 meccsen 518 pontot szerzett (126 gól, 392 gólpassz). Ez ebben az időszakban a legmagasabb szám a védők között, 449 ponttal Brent Burns áll a második helyen.

A sors fintora, hogy Karlsson éppen Burns csapattársa lesz San Joséban, akivel az NHL papíron legerősebb bekkpárját alkothatják ketten.

A Sharks Dylan DeMelót, Chris Tierneyt, Josh Norrist és Rudolfs Balcerst küldi Ottawába, rajtuk kívül egy 2019-es elsőkörös és egy 2020-as második körös draftjogot, valamint két további, speciális kondíciókhoz kötött választási jogot is postáz a kanadai fővárosba.

Erik Karlsson (balra) és Mike Hoffman Twitter-botránya után végül mindkét játékostól megvált az Ottawa Forrás: AFP/2015 Getty Images/Jana Chytilova/Freestyle Photo

Karlssont 2012-ben és 2015-ben is megválasztották az NHL legjobb védőjének, amivel elnyerte a James Norris Trophy-t, a viszonya azonban jelentősen megromlott az Ottawa vezetőségével. A Senators 2017-ben egy győzelemre volt a Stanley-kupa döntőjétől és nagy reményekkel vágott neki a következő szezonnak, ott viszont minden balul sült el, a vereségsorozatok pedig további konfliktusokat szültek, amely az NHL eddigi legkomolyabb Twitter-botrányával tetőzött, erről mi is írtunk korábban.

Karlsson hónapok óta a cserepletykák főszereplője volt, tulajdonképpen senkit nem lepett meg, hogy végül elcserélte az Ottawa, ahol nagyszabású újjáépítésbe kezdenek.