Társoldalunk:

Közel két év után nyert újra meccset a Cleveland Browns

2018.09.21. 09:12

A Cleveland Browns 635 nap elteltével nyert újra a profi amerikaifutball-ligában (NFL): az ohiói együttes az idei szezon harmadik játékhetének csütörtöki nyitómérkőzésén 21-17-re győzte le a vendég New York Jets együttesét.

A hazaiak sikerének fő letéteményese az idei draft első helyén elkelt irányító, Baker Mayfield volt, aki csereként lépett pályára a 29. percben, azaz közvetlenül a nagy szünet előtt, miután a kezdő Tyrod Taylor teljesítménye teljesen kilátástalannak tűnt: 6 támadássorozatban 14 passzkísérletéből mindössze négy volt sikeres összesen 14 yardért.

Mayfieldnek viszont 23 passzából 17-et elkaptak a társai, 201 yardot szerezve, ráadásul egy kétpontos kísérletnél egy trükkös játék után ő maga kapta el a labdát.

A meccs másik hőse a két TD-t érő futást bemutató running back, Carlos Hyde volt, aki egyenesen a kórházból érkezett a stadionba mindenórás felesége mellől. 

Nem lehet mondani, hogy a clevelandi szurkolók nem voltak kiéhezve a sikerre: a történelminek nevezhető, 19 mérkőzéses nyeretlenségi sorozatot lezáró győzelem után tízezrek ünnepeltek az utcán, mintha Super Bowlt nyert volna a Browns.

A drukkerek ráadásul humoruknál is voltak: a We are the champions című örökzölddel mondtak köszönetet a hős focistáknak.

A Cleveland ezt megelőzően legutóbb 2016. december 24-én nyert mérkőzést az NFL-ben.

NFL, 3. játékhét:
Cleveland Browns-New York Jets 21-17