NHL: a Washington nyerte a döntő visszavágóját is

Vegas Golden Knights v Washington Capitals GettyImageRank2 ICE HOCKEY SPORT National Hockey League
WASHINGTON, DC - OCTOBER 10: Alex Ovechkin #8 of the Washington Capitals celebrates his goal against the Vegas Golden Knights during the second period at Capital One Arena on October 10, 2018 in Washington, DC. Patrick Smith/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi hokiliga (NHL) legutóbbi játéknapja hozott egy igazán pikáns összecsapást, a tavalyi bajnok Washington Capitals a döntőbeli ellenfelét, a Vegas Golden Knightsot fogadta. A visszavágás elmaradt, ezúttal is a fővárosi csapat örülhetett, miután 5-2-re győzött.

A címvédő az első harmad végén szerezte meg a vezetést Jevgenyij Kuznyecov góljával, a Vegas innentől csak futni tudott az eredmény után, egyenlítenie egyszer sem sikerült. Kuznyecov a maradék két harmad alatt három gólpasszt is kiosztott, kettőt a csapatkapitány Alekszandr Ovecskinnek, aki szezonbeli harmadik és negyedik gólját is megszerezte.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

So... we good to call @kuzy092 the dish master? #WNH

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

A negyedikkel el is dőlt a mérkőzés, a Vegas erejéből már csak egy meg nem adott lesgólra futotta, a legvégén pedig TJ Oshie is betalált az üres kapuba, így alakult ki az 5-2-es végeredmény. A Washington három mérkőzés után öt ponttal áll, míg a Golden Knights négy után mindössze kettővel.

Ottawában a Senators fogadta a Philadelphia Flyerst, amely az első harmadbeli 1-1-es állás után a másodikban és a harmadikban is 3-3 gólt szerzett és végül 7-4-re győzött. A Senators drukkerei az újoncok teljesítményének örülhetnek, a hátvéd Maxime Lajoie ismét két gólt ütött, míg a 2018-as újoncbörze negyedik választottja, Brady Tkachuk szintén kétszer volt eredményes, megszerezve pályafutása első találatait.

A játéknap harmadik mérkőzésén az Arizona Coyotes 3-2-re nyert szétlövésekkel az Anaheim Ducks vendégeként.

Eredmények:
Ottawa Senators-Philadelphia Flyers 4-7
Washington Capitals-Vegas Golden Knights 5-2
Anaheim Ducks-Arizona Coyotes 2-3 - szétütés után