Blake Griffin karriercsúccsal és győztes dobással jelentkezett

Philadelphia 76ers v Detroit Pistons GettyImageRank1 SPORT BASKETBALL NBA topics topix bestof toppics toppix
DETROIT, MI - OCTOBER 23: Blake Griffin #23 of the Detroit Pistons celebrates a 133-132 overtime win over the Philadelphia 76ers at Little Caesars Arena on October 23, 2018 in Detroit, Michigan. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Gregory Shamus/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Blake Griffin karriercsúcsot jelentő 50 pontot szerzett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának legutóbbi játéknapján, csapata, a Detroit Pistons hosszabbítás után egy ponttal győzte le a vendég Philadelphia 76ers együttesét.

Kevesebb mint két másodperccel a vége előtt még a vendégek vezettek két ponttal, de Griffin mezőnykosárral egyenlített, majd egy büntetővel a győzelmet érő pontot is megszerezte a házigazdáknak. Az 50 pontja mellé leszedett 14 lepattanót és kiosztott hat gólpasszt, valamint beemelt öt triplát is.

A Pistons így három mérkőzést követően is hibátlan mérleggel áll. Griffin eddigi legjobbja 47 pont volt.
A Denver már a negyedik győzelmét aratta a szezonban, ezúttal otthon a Sacramento Kings gárdájánál bizonyult jobbnak 14 ponttal. A Nuggets legutóbb a 2009/10-es szezonban kezdett hasonlóan jól, akkor sorozatban öt sikert ért el.

Anthony Davis 34 ponttal és 13 lepattanóval vezette győzelemre a New Orleans Pelicans együttesét.

Eredmények:
Detroit Pistons-Philadelphia 76ers 133-132 - hosszabbítás után
Denver Nuggets-Sacramento Kings 126-112
New Orleans Pelicans-Los Angeles Clippers 116-109