Ritka, hogy valaki ilyen hülyén tegye tönkre a saját NFL-karrierjét

Denver Broncos v Arizona Cardinals GettyImageRank2 AMERICAN FOOTBALL glendale
GLENDALE, AZ - OCTOBER 18: Quarterback Chad Kelly #6 of the Denver Broncos warms up before the game against the Arizona Cardinals at State Farm Stadium on October 18, 2018 in Glendale, Arizona. Norm Hall/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Chad Kelly akár egy-két héten belül a Denver Broncos első számú irányítója lehetett volna, ehelyett most nincs csapata, viszont vár rá egy bírósági tárgyalás.

Mint örömlánynak a jámborsághoz, annyira nincs szerencséje a Denver Broncosnak az irányítókkal. John Elway sportigazgató képtelen pótolni a 2015-ben visszavonult Payton Manninget. Persze, ő egy legenda volt, de ami Denverben irányító ügyben folyik, az több, mint kabaré. A legújabb felvonás főszereplőjét Chad Kellynek hívják, őt éppen csütörtökön reggel kellett kirúgni.

Chad Kelly majdnem történelmet írt Forrás: AFP/2018 Getty Images/Norm Hall

Más választása ugyanis nem volt a klubnak, miután a Buffalo Bill korábbi irányítójának, Jim Kellynek az unokaöccse hibát hibára halmozott. Utolsó húzása volt a legjobb: a Broncos nagy öregjének, Von Millernek a hagyományos, amolyan csapatépítő halloweenbuliján úgy beállt, hogy gyakorlatilag kivágták onnan. De Kelly nem tudta, hogy merre van előre,

ezért fogta magát és bement az első ismerősnek tűnő házba – ami nem az övé volt.

Ez viszont nem zavarta, leült a nappaliban lévő kanapéra egy ismeretlen nő mellé, akit nyomban el is kezdett molesztálni, mindezt a nő gyereke előtt. Ekkor viszont előkerült a férj, azonnal kitört egy kisebb verekedés, amit a házigazda úgy zárt le, hogy egy alumínium porszívócsővel ütötte Kellyt, míg az ki nem ment a házból. Ekkor már úton voltak a rendőrök, akik előbb értek a házhoz, mint a sportoló által hívott Uber, és őrizetbe is vették a magáról alig tudó irányítót.

Chadnek már az iskolai évek során is meggyűlt a baja a helyes viselkedéssel: felfüggesztették a középiskolai csapatában, kirúgták az egyetemi bajnokság (NCAA) egyik legjobb csapatától, a Clemsontól, majd

alighogy aláírt egy másik jó nevű programhoz, az Ole Misshez (Mississippi Egyetem), letartóztatták, mert verekedésbe keveredett egy krimóban.

A két egyetemi szezon között pedig egy évet parkolópályán töltött egy másodosztályú intézményben, amely a balhés egyetemi sportolók karrierjének alakulását kísérő, Last Chance U (nagyjából Utolsó esély) című valóságshow egyik helyszíneként vált ismertté.

2017-ben aztán jelentkezett az amatőr játékosbörzére, azaz a draftra, ahol az utolsó kör utolsó választottjaként kelt el, így ő viselhette a nem éppen hízelgő Mr. Érdektelen (Mr. Irrelevant) nevet. És még innen is ki tudott volna kecmeregni, ha kicsivel többet használja gondolkodásra a fejét.

A Broncosnak ugyanis égető szüksége lenne egy Payton Manningre legalább nyomokban emlékeztető irányítóra:

befaragtak Trevor Siemiennel (24-szer volt kezdő 13-szor kikaptak vele), Brock Osweilerrel (0-4), Paxton Lynchcsel (1-3), és a jelenlegi kezdő QB, Case Keenum (3-4) is kis túlzással többet árt, mint használ, mindenesetre több labdavesztése (interception) van, mint hatpontos gólt (touchdown) érő passza. A Sports Illustrated megfogalmazása szerint Kellynek már csak egy-két rossz Keenum-passzt kellett volna kivárnia, és ő lett volna az NFL történetének első olyan irányítója, aki utolsó választottként pályára léphet a ligában.