NHL: a Pittsburgh idegenben verte agyon a Calgaryt

Pittsburgh Penguins v Toronto Maple Leafs GettyImageRank2 nhl hockey
TORONTO, ON - OCTOBER 18: Sidney Crosby #87 of the Pittsburgh Penguins takes a faceoff against Auston Matthews #34 of the Toronto Maple Leafs during an NHL game at Scotiabank Arena on October 18, 2018 in Toronto, Ontario, Canada. The Penguins defeated the Maple Leafs 3-0. Claus Andersen/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Pittsburgh Penguins 9-1-re nyert a Calgary Flames vendégeként az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) alapszakaszának legutóbbi játéknapján.

A győztes csapatban Patric Hornqvist és Phil Kessel egyaránt két-két gólt lőtt, míg Sidney Crosby egy góllal és két gólpasszal járult hozzá a sikerhez. A vendégek kapusa, Matt Murray 38 lövést védett, és csupán két perc választotta el a shutouttól. Kollégái közül Mike Smith 21 lövésből hat gólt kapott, cseréje, David Rittich 15-ből hármat. A Calgary Flames legutóbbi négy találkozójából a harmadikat veszítette el, a másodikat otthon.

Crosby és az ő védjegyévé vált elemi erejű fonáklövés:

View this post on Instagram

Sid being Sid.

A post shared by NHL (@nhl) on

Két vereség után idegenben tudott nyerni a Columbus, amelynek játékosai közül Boone Jenner és Anthony Duclair is duplázott St. Louisban.
A vége előtt 61 másodperccel Kyle Okposo emberelőnyös szituációból szerezte a Buffalo Sabres győztes találatát. A hazaiak sikere teljesen megérdemelt, és nagyobb különbséggel is győzhettek volna, ha a vendégek kapusa, Antti Niemi nem fog ki ilyen jó napot, valamint 38 lövést.

A Dallas három góllal diadalmaskodott az Anaheim ellen - a Ducks sorozatban negyedszer kapott ki -, a két együttes legutóbbi 21 mérkőzéséből a Stars a 15. meccset nyerte meg.
A Minnesota Wild védője, Ryan Suter két gólpasszal tette még emlékezetesebbé pályafutása ezredik NHL-mérkőzését, amelyen csapata a Kings ellen nyert 4-1-re.

Véget ért Jonathan Toews hat összecsapás óta tartó góltalan sorozata, a Chicago játékosa az első találatot szerezte a Rangers elleni találkozón, amelyen három góllal győzött a Blackhawks.
A Predators hosszabbítást követően bizonyult jobbnak a Devilsnél, a gólt az a Kyle Turris szerezte, akinek ez volt karrierje 24. győztes találata. A Nashville továbbra is hibátlan vendégként a szezonban, az együttes az ötödik sikerét aratta idegenben, harmadszor nyert egy góllal.
Szlovák légiósai, Jaroslav Halak és Zdeno Chara alapozták meg a Boston háromgólos győzelmét: előbbi kapusként 26 lövést védett, és hibátlan teljesítménnyel zárt, utóbbi védőként szerzett két gólt a Philadelphia ellen.

Eredmények:
Calgary Flames-Pittsburgh Penguins 1-9
Boston Bruins-Philadelphia Flyers 3-0
Buffalo Sabres-Montreal Canadiens 4-3
New Jersey Devils-Nashville Predators 3-4 - hosszabbítás után
Minnesota Wild-Los Angeles Kings 4-1
St. Louis Blues-Columbus Blue Jackets 4-7
Chicago Blackhawks-New York Rangers 4-1
Dallas Stars-Anaheim Ducks 5-2
Edmonton Oilers-Washington Capitals 4-1
Arizona Coyotes-Vancouver Canucks 4-1