A 60 pontos karriercsúcs is kevés volt a győzelemhez

Miami Heat v Charlotte Hornets GettyImageRank2 SPORT BASKETBALL NBA
CHARLOTTE, NC - OCTOBER 30: Kemba Walker #15 of the Charlotte Hornets reacts against the Miami Heat during their game at Spectrum Center on October 30, 2018 in Charlotte, North Carolina. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Streeter Lecka/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Charlotte Hornets Kemba Walker fantasztikus játéka ellenére is kikapott hazai pályán a Philadelphiától. Ötödik vereségét szenvedte el a címvédő Golden State Warriors, ahogy kikapott a Los Angeles Lakers is, miközben a Toronto majd' negyven ponttal verte a Chicagót.

Kemba Walker 60 ponttal új franchise-rekordot írt be a Charlotte Hornets évkönyvébe, győzelem azonban nem került a csapat neve mellé a Philadelphia 76ers ellen. Erről - a 33 pontos Joel Embiid és az egyaránt 23-ig jutó JJ Redick és Ben Simmons mellett persze - Jimmy Butler tehetett, aki egy utolsó pillanatban elengedett triplával zárta le a mérkőzést.

"Semmi kedvem nem volt végignézni, ahogy Kemba 70 pontot dob a csapatom ellen, inkább véget vetettem a meccsnek, álljon csak meg hatvannál" – viccelődött a 76ersben a harmadik meccsén pályára lépő Butler.

Walker a klubrekord mellett, az idénycsúcs (ezt eddig Klay Thompson tartotta 52 ponttal) és az egyéni rekord mellett egy NBA-csúcsot is felállított: azok után, hogy csapata előző meccsén csak hét pontot szerzett, most 53 ponttal dobott többet, amire még nem volt példa a liga történetében.

Tucatnyi győzelem mellett már az ötödik vereségét szenvedte el a Golden State Warriors. A bajnok ezúttal Dallasban kapott ki, ahol a 19 éves szlovén újonc, Luka Doncic kezében voltak az ászok, aki az utolsó percben beszórt egy tempót és két büntetőt, amire már nem volt válasza a Warriorsnak. A GSW az idei szezonban először kapott ki két egymást követő mérkőzésen.

A Luka Doncic-show:

Kikapott a Los Angeles Lakers, mégpedig Orlandóban. A kaliforniaiak legjobb dobója ezúttal is a 22 pontig jutó LeBron James volt, a túloldalon viszont a szerb óriás, a 213 centis Nikola Vucevic 36 pontos idénycsúcsa mellé még 13 lepattanót is begyűjtött.

A Toronto Raptors úgy győzött 39 ponttal Chicagóban, hogy a csapat legjobbja, Kawhi Leonard egyetlen percet sem játszott. Helyett Fred VanVleet 18, Danny Green 17, Serge Ibaka pedig 16 ponttal támogatta meg a csapatot.

Eredmények:
Dallas Mavericks–Golden State Warriors 112-109
Charlotte Hornets–Philadelphia 76ers 119-122 h.u.
Chicago Bulls–Toronto Raptors 83-122
Orlando Magic–Los Angeles Lakers 130-117
Indiana Pacers–Atlanta Hawks 97-89
New Orleans Pelicans–Denver Nuggets 125-115
Boston Celtics–Utah Jazz 86-98
Houston Rockets–Sacramento Kings 132-112
Phoenix Suns–Oklahoma City Thunder 100-110
Brooklyn Nets–Los Angeles Clippers 119-127