Vágólapra másolva!
Az Edmonton Oilers hosszabbítás után 4-3-ra győzött a San José Sharks otthonában az észak-amerikai profi hokiliga (NHL) legjutóbbi játéknapján. A mérkőzésen több játékos is fontos mérföldkőhöz érkezett, valamint győzelemmel tért vissza a legendás Ken Hitchcock mester is.

A 66 éves szakember a találkozó előtt néhány órával "vette" át az Edmonton együttesét, ahonnan a gyenge szezonkezdés miatt menesztették Todd McLellant. Hitchcock nyáron visszavonult, miután korábbi sikerei helyszínén, Dallasban egy év után megköszönték a munkáját, de az Oilers felkérésére nem tudott nemet mondani.

A meccs első harmadában két szupersztár is fontos mérföldkövet ünnepelhetett. Először az Oilers 21 éves csapatkapitánya, Connor McDavid szerezte meg pályafutása 100. NHL-gólját.

Bő két perccel később megint a Sharksnál volt az előny, Marcus Sörensen volt eredményes Joe Thornton átadása után. Jumbo Joe ezzel az assziszttal beérte az örökranglista 11. helyén minden idők egyik legjobbját, Mario Lemieux-t.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

The NHL’s all-time assists list now reads Jumbo and Mario Lemieux tied in 11th place.

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

A meccs végén azonban McDavidé és csapatáé volt az utolsó szó, a kanadai center passzából a német Leon Draisaitl eldöntötte a mérkőzést a ráadásban, és 4-3-ra nyert az Edmonton.