A hetedik hosszabbításban dőlt el az egyetemi amerikaifoci-meccs

LSU v Texas A&M GettyImageRank2
COLLEGE STATION, TEXAS - NOVEMBER 24: Kendrick Rogers #13 of the Texas A&M Aggies scores the winning two-point conversion in the seventh overtime period against the LSU Tigers as Jhamon Ausbon #2 celebrates as Devin White #40 of the LSU Tigers and Terrence Alexander #11 look on at Kyle Field on November 24, 2018 in College Station, Texas. Bob Levey/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Összesen 146 pont született minden idők egyik leghosszabb egyetemi amerikaifoci-mérkőzésén. A Texas A&M és a Louisiana State (LSU) összecsapását végül előbbi csapat nyerte meg

Az amerikai egyetemi bajnokság (NCAA) úgynevezett Football Bawl Alcsoportjában (FBS, Football Bawl Subdivision) szereplő két csapat 34-34-es rendes játékidő után kanyarodott rá a hosszabbításra, ahol aztán egyik csapat sem tudott hibázni, ha az első támadás jogát megkapó csapat pontot szerzett, a másik ugyanannyival válaszolt rá. Végül a hetedik ráadást 8-6-ra nyerték a texasiak, akik végül 74-72-re megnyerték a mérkőzést. Hét hosszabbítást már látott az FBS, de ennyi pontot még soha korábban:

A találkozó legjobbja a Texas A&M irányítója, Kellen Mond volt, aki 287 passzolt mellett 42 futott yardot is jegyzett, volt hat touchdown-passza, és ő maga is bevitte a labdát egyszer a célterületre, ráadásul elévülhetetlen érdemei voltak a meccset eldöntő kétpontos akcióban is. Mutatjuk:

Sokat tett hozzá a sikerhez a 198 yardot futó és két TD-t elérő running back, Trayveon Williams is.

Hello, Odell Beckham Jr.!

A másik oldalról is az irányító, Joe Burrow érdemel külön említést: ő 270 yardot és három TD-t passzolt, miközben 29 futásból összehozott további 100 yardot és ugyancsak három hatpontos akciót.

A találkozót a lefújás után még egy kis kakaskodás is színesítette, de meglepő módon nem a játékosok estek egymásnak, hanem két csapat edzői stábja kapott össze, akiket aztán saját tanítványaik választottak szét: