NHL: visszatért a hisztis sztárja, mégis bukott otthon a Toronto

Detroit Red Wings v Toronto Maple Leafs GettyImageRank2
TORONTO,ON - DECEMBER 6: William Nylander #29 of the Toronto Maple Leafs skates against the Detroit Red Wings during an NHL game at Scotiabank Arena on December 6, 2018 in Toronto, Ontario, Canada. The Red Wings defeated the Maple Leafs 5-4 in overtime. Claus Andersen/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi hokiliga (NHL) legutóbbi játéknapján hosszabbításos vereséget szenvedett hazai pályán a Toronto Maple Leafs együttese. Pedig visszatért az egyik legjobb játékosa, William Nylander.

A fiatal svéd támadónak az előző szezon után lejárt a szerződése, de nem tudott megállapodni a Toronto vezetőségével a hosszabbításról, vagy a pénzt, vagy a kontraktus időtartamát kevesellte. A vita egészen december 1-jéig tartott (ha eddig nem sikerült volna dűlőre jutni, Nylandernek az egész szezont ki kellett volna hagynia), ekkor végre egymás kezébe csaptak a felek. A Maple Leafs nélküle vívta meg első 28 találkozóját, nem is rosszul, hiszen a keleti élmezőnyhöz tartozik a kanadai együttes.

A Detroit Red Wings ellen bemutatkozhatott a 2017-es világbajnokság MVP-je, de nem szerzett pontot az 5-4-es vereség alkalmával, ráadásul csapata nyerni sem tudott. A túlórában Dylan Larkin döntött.

Nagy meglepetésre kikapott Vancouverben a nyugati éllovas Nashville Predators, amelyet pontszámban beért csoportriválisa, a Colorado Avalanche. A denveri együttes a Florida Panthers vendégeként nyert 5-2-re, köszönhetően annak, hogy három gólt szerzett a harmadik harmadban.

Eredmények:
Tampa Bay Lightning-Boston Bruins 3-2
Vancouver Canucks-Nashville Predators 5-3
Toronto Maple Leafs-Detroit Red Wings 4-5 - hosszabbítás után
Florida Panthers-Colorado Avalanche 2-5
Philadelphia Flyers-Columbus Blue Jackets 3-4 - hosszabbítás után
Pittsburgh Penguins-New York islanders 6-2
Ottawa Senators-Montreal Canadiens 2-5
Calgary Flames-Minnesota Wild 2-0
Arizona Coyotes-Washington Capitals 2-4
Vegas Golden knights-Chicago Blackhawks 4-3
Los Angeles Kings-New Jersey Devils 3-6