Elszabadult az NBA görög szörnyetege

Charlotte Hornets v Milwaukee Bucks GettyImageRank2 BASKETBALL SPORT NBA
MILWAUKEE, WI - OCTOBER 26: Giannis Antetokounmpo #34 of the Milwaukee Bucks draws a foul on Kemba Walker #15 of the Charlotte Hornets during the second quarter at BMO Harris Bradley Center on October 26, 2016 in Milwaukee, Wisconsin. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mike McGinnis/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) legutóbbi játéknapján a címvédő Golden State Warriors 130-125-re győzött a Sacramento Kings otthonában. A nap legkomolyabb teljesítménye azonban nem erről a meccsről származott. A görög szörnyeteg (Greek Freak) becenévre hallgató Giannis Antetokounmpo félelmetes meccset produkált a Milwaukee Bucks színeiben.

Antetokounmpo egész évben fantasztikusan kosarazik és az MVP-cím egyik legkomolyabb várományosa, legutóbb azonban betlizett. Extra bizonyítási vággyal tért vissza a parkettára és félelmetes meccset játszott a Cleveland Cavaliers ellen. 44 pontot szerzett, leszedett 14 lepattanót és kiosztott 8 gólpasszt, csapata pedig 114-102-re győzött.

Michael Jordan csapata, a Charlotte Hornets hosszabbításban kikapott a New York Knicks ellen. Minden idők legjobbja pedig rettenetesen bosszús volt az egykori ősellenségtől elszenvedett vereség miatt.

A Denver Nuggets paprikás hangulatú rangadót nyert meg otthon az Oklahoma City ellen. A vendégek szupersztárja, Russell Westbrook több ellenféllel is összetűzésbe került, csapattársa, Steven Adams viszont úgy óvta meg a rivális centerét, Mason Plumlee-t a sérüléstől, hogy feladott két pontot.

A címvédő Golden State Warriors Steph Curry, Kevin Durant és Klay Thompson remeklésének köszönhetően győztesen távozott a Sacramento Kings otthonából.

Eredmények, NBA:
Booklyn Nets-Washington Wizards 125-118
Boston Celtics-Atlanta Hawks 129-108
Charlotte Hornets-New York Knicks 124-126 - hosszabbítás után
Cleveland Cavaliers-Milwaukee Bucks 102-114
Philadelphia 76ers-Indiana Pacers 101-113
Memphis Grizzlies-Miami Heat 97-100
Denver Nuggets-Oklahoma City Thunder 109-98
Portland Trail Blazers-Toronto Raptors 128-122
Sacramento Kings-Golden State Warriors 125-130