NBA: megint hazai pályán bukott a címvédő

Washington Wizards v Golden State Warriors GettyImageRank1 SPORT BASKETBALL NBA topics topix bestof toppics toppix
OAKLAND, CA - OCTOBER 24: Stephen Curry #30 of the Golden State Warriors reacts to the crowd chanting "MVP" during their game against the Washington Wizards at ORACLE Arena on October 24, 2018 in Oakland, California. Curry finished the game with 51 points. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ezra Shaw/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A címvédő Golden State Warriors újra hazai pályán szenvedett vereséget az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA), miután a csütörtöki játéknapon a Portland Trail Blazers hosszabbítás után minimális különbséggel jobbnak bizonyult.

A Golden State két nappal korábban a Los Angeles Lakerstől kapott ki rendes játékidőben, ezúttal a ráadásban dőlt el a találkozó, amelynek végén Damian Lillard hárompontosával fordított a Trail Blazers. A vendégek játékosa hat másodperccel a mérkőzése vége előtt nyolcadik triplakísérletéből a harmadikat értékesítette. A portlandi együttesben Jusuf Nurkic 27 pontot dobott és 12 lepattanót szerzett, a vesztes hazai csapatban Kevin Durant tripla duplával - 26 ponttal, 10 lepattanóval és 11 gólpasszal - zárt. A Houston 127-113-ra legyőzte a vendég Celtics csapatát, házigazdaként a bostoniak ellen ez volt sorozatban a nyolcadik sikerük. A Rockets jó formában van: legutóbbi kilenc mérkőzéséből a nyolcadikat nyerte meg, a Celtics legutóbbi hat találkozójából viszont a negyediket veszítette el. A házigazdáknál James Harden 45 pontot szerzett, 18 triplakísérletéből 9 volt sikeres - karrierje során egy meccsen ennyi hárompontos kosarat még nem dobott -, csapata legutóbbi hat összecsapásán legalább 35 pontot termelt.

Megint hazai pályán kapott ki a címvédő Golden State Forrás: AFP/2018 Getty Images/Ezra Shaw

Jól kezdett, az első negyedben 15 ponttal is vezetett a Lakers, amely végül egyetlen ponttal kapott ki Sacramentóban. A 33-21-es utolsó negyedet produkáló Kings Bogdan Bogdanovic triplájával fordított 0.8 másodperccel a vége előtt. Ben Simmons tripla duplával - 13 pont, 14 lepattanó, 12 assziszt -, Joel Embiid 23 ponttal és 15 lepattanóval vállalt főszerepet a Philadelphia 76ers sikeréből, amely a Utah Jazz vendégeként nyert 17 ponttal. A New York Knicks - amely ezúttal a házigazda Milwaukee Buckstól kapott ki - a 27. vereségét szenvedte el a szezonban, sorozatban a hatodikat.

Eredmények:
Golden State Warriors-Portland Trail Blazers 109-110 - hosszabbítás után
Houston Rockets-Boston Celtics 127-113
Milwaukee Bucks-New York Knicks 112-96
Sacramento Kings-Los Angeles Lakers 117-116
Utah Jazz-Philadelphia 76ers 97-114