Ennél nagyobb hokis gólpasszt még biztos nem látott! - videó

Boston Bruins v Detroit Red Wings GettyImageRank2
DETROIT, MICHIGAN - NOVEMBER 21: Torey Krug #47 of the Boston Bruins skates against the Detroit Red Wings at Little Caesars Arena on November 21, 2018 in Detroit, Michigan. Detroit won the game 3-2 in overtime. Gregory Shamus/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai hokiliga (NHL) legutóbbi játéknapján a Boston Bruins 6-4-re legyőzte hazai pályán a Calgary Flames csapatát. A Bruins 4. gólja biztosan benne lesz a szezonvégi összefoglalókban, köszönhetően Torey Krug zseniális gólpasszának.

A Boston január 1-jén megnyerte a nyitott pályás Winter Classicot a Chicago ellen, és úgy néz ki, kitartott a lendülete. A Calgary Flames ellen úgy győzött Bruce Cassidy együttese, hogy egyszer sem volt hátrányban, és futószalagon gyártotta a gólokat. A harmadik harmad első percében emberfórban játszott a Bruins, de ahelyett, hogy a korongot a támadóharmadba bevezetve felállt volna formációba,

a hátvéd Torey Krug gondolt egyet, és jó 45 méterről indította David Pastrnakot, méghozzá a szemközti palánk segítségével.

A pakk egyenesen a cseh szélső elé pattant, aki egy higgadt csellel mattolta Mike Smith kapust.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

That's a calculated pass you can take to the bank.

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

Pastrnaknak egyébként ez volt szezonbeli 24. gólja, amivel holtversenyben a negyedik helyen áll a góllövőlistán.

Sorozatban 16. mérkőzésén szerzett pontott a listavezető Tampa Bay, amely 6-2-re győzött Los Angelesben, köszönhetően a kanadai táblázatot vezető Nyikita Kucserov 4 (1 gól, 3 gólpassz), valamint a csapatkapitány Steven Stamkos 3 (1+2) pontjának.

Hibátlan meccsel tért vissza a Montreal Canadiens olimpiai bajnok kapusa, Carey Price, aki a majdnem kéthetes kényszerpihenő után a Vancouver Canucks mind a 33 lövését hárította, csapata pedig 2-0-ra győzött. A Canucksban megsérült az újonc Elias Pettersson, akit egy nappal korábban beválogattak az All-Star gálára.

Alekszandr Ovecskin megszerezte szezonbeli 30. gólját, a címvédő Washington Capitals azonban 5-2-re alulmaradt a St. Louis Blues otthonában.

Az orosz csatár ezzel NHL-pályafutása 14. szezonjában is elérte a 30-as határt, a liga történetében erre csak Mike Gartner volt képes, 1979 és 1994 között az első 15 idényében.

Mellettük csupán a cseh Jaromir Jagr mondhatja el magáról, hogy legalább 14 szezonon keresztül ért el minimum harminc találatot, de ő nem az elsőtől kezdte.

Hiába vezetett már a hetedik másodpercben 1-0-ra, a hatodik percben pedig 2-0 a Toronto Maple Leafs Mitch Marner duplájával, a vendég Minnesota Wild fordítani tudott, és 4-3-ra győzött.

A New York Islanders Devon Toews élete első góljával nyert a Chicago Blackhawks ellen. A hátvéd csak névrokona a 'Hawks kapitányának, Jonathan Toewsnek.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

First career NHL goal for @devon_toews and it's an @easportsnhl OT winner.

NHL (@nhl) által megosztott bejegyzés,

Eredmények:
Los Angeles Kings-Tampa Bay Lightning 2-6
Toronto Maple Leafs-Minnesota Wild 3-4
Boston Bruins-Calgary Flames 6-4
Buffalo Sabres-Florida Panthers 4-3
Philadelphia Flyers-Carolina Hurricanes 3-5
New York Islanders-Chicago Blackhawks 3-2 - hosszabbítás után
Montreal Canadiens-Vancouver Canucks 2-0
St. Louis Blues-Washington Capitals 5-2