NHL: ezúttal is svéd játékosa repítette a San Josét

Erik Karlsson
LAS VEGAS, NV - NOVEMBER 24: Erik Karlsson #65 of the San Jose Sharks shoots the puck during the first period against the Vegas Golden Knights at T-Mobile Arena on November 24, 2018 in Las Vegas, Nevada. The Golden Knights defeated the Sharks 6-0. Christian Petersen/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A San Jose Sharks 3-1-re legyőzte a vendég Los Angeles Kings együttesét az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján.

A kaliforniai rangadón Erik Karlsson három gólpasszt adott, a védő ezzel sorozatban a 13. mérkőzésén szerzett pontot, csapata pedig legutóbbi hat találkozójából ötöt megnyert. A svéd játékos teljesítményével klubrekordot döntött, az NHL történetében pedig legutóbb az 1992/93-as idényben volt példa arra, hogy egy védő sorozatban 13 mérkőzésen adjon gólpasszt. Akkor ez Phil Housleynak, a Winnipeg Jets hokisának sikerült.

A Nashville Predators úgy "nullázta le" a Toronto Maple Leafs együttesét, hogy a finn Pekka Rinnének mindössze 18 lövést kellett hatástalanítania, ezzel pályafutása 54. mérkőzését hozta le hibátlanul. Ugyanez karrierje során először sikerült a Philadelphia Flyers ellen Jordan Binningtonnak, a St. Louis Blues hálóőrének, aki kezdőként most debütált az együttesben. A Chicago Blackhawksban Patrick Kane folytatta nagy sorozatát, befejezőként és előkészítőként is eredményes volt, így a legutóbbi 11 mérkőzését figyelembe véve már 9 gólnál és 10 gólpassznál jár. Csapata ugyanakkor hazai pályán 4-3-ra kikapott a Calgary Flamestől.

Eredmények:
San Jose Sharks-Los Angeles Kings 3-1
Toronto Maple Leafs-Nashville Predators 0-4
Philadelphia Flyers-St. Louis Blues 0-3
Montreal Canadiens-Minnesota Wild 0-1
Chicago Blackhawks-Calgary Flames 3-4