Vágólapra másolva!
A Minnesota Timberwolves 119-117-re győzött az Oklahoma City Thunder otthonában az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) legutóbbi játéknapján, ezzel megvan a 32 éves edző, Ryan Saunders pályafutásának első győzelme.

Saunders hétfőig a csapat másodedzőjeként dolgozott, ekkor azonban kirúgták Tom Thibodeau vezetőedzőt, annak ellenére, hogy néhány perccel azelőtt a Wolves 22 ponttal legyőzte a Los Angeles Lakerst. Ideiglenesen Saunderst nevezték ki a helyére, aki a 2015-ben elhunyt klublegenda, Flip Saunders fia.

A 32 éves Ryan komoly skalppal kezdte főedzői pályafutását, a Wolves ugyanis a 40 pontos Andrew Wiggins vezetésével Oklahoma Cityben tudott nyerni. A hajrában a Thundernek volt esélye a győzelemre, de Russell Westbrook megint elkapkodta a végjátékot, két hárompontost emelt rá, amiből egyik sem ment be, sőt, a második orbitális homály lett. A dudaszó után a Minnesota játékosai megrohamozták újdonsült mesterüket és együtt örültek vele, amit egy kis pezsgőzés követett az öltözőben.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

The @timberwolves celebrate Coach Ryan Saunders’ first NBA W!

NBA (@nba) által megosztott bejegyzés,

Alaposan megizzadt mindkét főcsoport éllovasa. A Toronto Raptorsra hazai pályán ijesztett rá az Atlanta Hawks, de Kawhi Leonard a meccs hajrájában két alkalommal is óriásit védekezett, ezeket pedig eredményes leindítással fejezte be a kanadai együttes, amivel az utolsó percben fordított.

A Denver is szenvedett Miamiban, de a tripladuplát (29 pont, 11 lepattanó, 10 gólpassz) szerző Nikola Jokics iszonyatosan nehéz győztes kosarával végül nyerni tudott.

Nem volt ennyire nehéz dolga a Philadelphia 76ersnek, amely három negyed után 26 ponttal vezetett a Washington Wizards ellen. A csapat legjobb játékosa, Joel Embiid úgy gondolta, itt az ideje haverkodni a szurkolókkal, ezért odaült a lelátóra, és Mikulást játszva ölébe vett egy kissrácot, akivel együtt nézték a meccset.

Ugyancsak simán győzött a kétszeres címvédő Golden State Warriors, amelyben Steph Curry ezúttal nem a triplákat, hanem a gólpasszokat termelte, 14-et osztott ki, csapattársa, Klay Thompson pedig 43 pontot szerzett a New York Knicks ellen.

Eredmények:
Toronto Raptors-Atlanta Hawks 104-101
Golden State Warriors-New York Knicks 122-95
Miami Heat-Denver Nuggets 99-103
Cleveland Cavaliers-Indiana Pacers 115-123
Philadelphia 76ers-Washington Wizards 132-115
Oklahoma City Thunder-Minnesota Timberwolves 117-119
Phoenix Suns-Sacramento Kings 115-111
Los Angeles Clippers-Charlotte Hornets 128-109