Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) legutóbbi játéknapja ismét a Houston Rockets sztárjáról, James Hardenről szólt, aki nemcsak folytatta elképesztő sorozatát, de lassan bebizonyítja, hogy nem evilági játékos.

Az előző alapszakasz MVP-je pályára lépett előző este, és úgy tűnt, teljesen belerokkant abba, hogy egyedül húzza csapata szekerét, borzalmas dobóformájával negatív NBA-rekordot döntött, ugyanakkor beállított egy Kobe Bryant-csúcsot is zsinórban 16. 30 pont feletti meccsével.

A Rockets 2. legjobb játékosa, Chris Paul már régóta harcképtelen, a Memphis elleni, magyar idő szerint kedd hajnali mérkőzés előtt pedig kiderült, hogy a csapat harmadik legfontosabb kosarasa, a center Clint Capela is kidőlt legalább egy hónapra. Hardentől tehát ezúttal is extra teljesítményre volt szükség, ami nem maradt el.

Már az első félidőben beszórt 36 pontot, végül 57-nél (!) állt meg, azaz csapata pontjainak több mint a felét ő szerezte, a Houston ugyanis 112-94-re győzött.

Ezzel megvan a hátvéd sorozatban 17. meccse is, amikor minimum 30-at dobott, már csak a legendás Wilt Chamberlain előzi meg, ő még 1964-ben produkált egy húszas szériát. Harden egyébként ezen a 17 találkozón majdnem 42 pontot és 10 gólpasszt átlagol, egészen emberfeletti, amit művel.

Továbbra is tart a Boston Celtics idegenbeli szenvedése, amely hét ponttal kikapott a Brooklyn Nets vendégeként. Az eredmény viszont csalóka, nem volt ennyire szoros az összecsapás, a hazai csapat már 24 ponttal vezetett a harmadik negyed után, amelyben egyébként 44 pontot dobott. De már a mérkőzés legelején látszott, hogy valami nem stimmel, a Celtics vezetőedzője, Brad Stevens szokatlan módon fél perc elteltével időt kért.

Eredmények:
Los Angeles Clippers-New Orleans Pelicans 117-121
San Antonio Spurs-Charlotte Hornets 93-108
Brooklyn Nets-Boston Celtics 109-102
Sacramento Kings-Portland Trail Blazers 115-107
Utah Jazz-Detroit Pistons 100-94
Houston Rockets-Memphis Grizzlies 112-94