NBA: az év bénázását mutatta be a világ egyik legjobbja - videó

Curry, Golden State
OAKLAND, CA - OCTOBER 24: Stephen Curry #30 of the Golden State Warriors reacts to the crowd chanting "MVP" during their game against the Washington Wizards at ORACLE Arena on October 24, 2018 in Oakland, California. Curry finished the game with 51 points. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ezra Shaw/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Tizenegy mérkőzést játszottak az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) egyik piros betűs játéknapján, a Martin Luther King-napon. A címvédő Golden State erődemonstrációt tartott a LeBron Jamest még mindig nélkülöző Los Angeles Lakers otthonában.

A Warriors kétszeres MVP-je, Steph Curry finoman szólva is csak szenvedett a Lakers ellen, mindössze 11 pontot dobott (azért kiosztott 12 gólpasszt), ráadásul nemcsak a meccs, de az év legnagyobb bénázását hozta össze a harmadik negyedben, amikor zsákolni akart, de elcsúszott, majd dobott egy rá egyáltalán nem jellemző homályt.

Szerencséjére a Warriors ekkor már hatalmas előnnyel vezetett, köszönhetően a megőrülő Klay Thompsonnak, aki 44 pontot szerzett, közte 10 triplával, amelyeket zsinórban, kihagyott kísérlet nélkül szerzett, ezzel beállította Ty Lawson NBA-csúcsát. Az egyedüli rekord akkor lett volna meg, ha bedobja a tizenegyediket is, azt azonban kihagyta, akárcsak anno Lawson.

A Houston Rockets az utóbbi időben jó formába került a nehéz szezonkezdés után, amiért egyetlen ember, az UFO-módban játszó James Harden a felelős. Most azonban nagy zakót kapott a Rockets Philadelphiában, és bár a hátvéd zsinórban huszadik meccsén is eljutott 30 pontig, ezúttal nem a teljesítményére, hanem a Joel Embiidtől kapott hatalmas sapkára, majd megalázó lenézésre fog emlékezni mindenki.

De legalább fellélegezhet a Houston, ugyanis sikerült megszabadulnia Carmelo Anthonytól, akit némi készpénzzel együtt Chicagóba cserélt a csapat. Valószínűleg a Bullsnál sem fog pályára lépni, a hírek szerint az együttes azonnal kiteszi a keretből a tízszeres All-Star válogatott csatárt, aki szabadon igazolhat majd akárhova.

Hiába hozott össze tripla-duplát minden idők második legfiatalabbjaként Luka Doncic (18 pont, 11 lepattanó, 10 gólpassz), a Dallas Mavericks kikapott Milwaukee-ban, ahol Giannis Antetokounmpo ismét parádézott (31 pont, 15 lepattanó, 5 gólpassz).

Eredmények:
Brooklyn Nets-Sacramento Kings 123-94
New York Knicks-Oklahoma City Thunder 109-127
Cleveland Cavaliers-Chicago Bulls 88-104
Washington Wizards-Detroit Pistons 101-87
Milwaukee Bucks-Dallas Mavericks 116-106
Atlanta Hawks-Orlando Magic 103-122
Memphis Grizzlies-New Orleans Pelicans 85-105
Boston Celtics-Miami Heat 107-99
Philadelphia 76ers-Houston Rockets 121-93
Utah Jazz-Portland Trail Blazers 104-109
Los Angeles Lakers-Golden State Warriors 111-130