A világ legjobb focistái is megirigyelnék ezt a hokis gólpasszt - videó

Carolina Hurricanes v New York Islanders GettyImageRank2
UNIONDALE, NY - JANUARY 08: Justin Williams #14 of the Carolina Hurricanes celebrates his goal at 17:18 of the third period against the New York Islanders at NYCB Live at the Nassau Veterans Memorial Coliseum on January 08, 2019 in Uniondale, New York. The Hurricanes defeated the Islanders 4-3. Bruce Bennett/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Carolina Hurricanes 5-2-re legyőzte otthon a Vegas Golden Knights csapatát az észak-amerikai profi hokiliga (NHL) legutóbbi játéknapján. A hazaiak első gólja előtti assziszt a futballpályákon is megállná a helyét.

A Vegas a hatodik perc legelején megszerezte a vezetést, de a 12.-ben egyenlített a Hurricanes. Justin Faulk lőtte középre a korongot, ahol a csapatkapitány, Justin Williams ólálkodott, aki a korcsolyájával, jobb külsővel húzta a pakkot Nino Niederreiter elé, a svájci szélsőnek pedig nem volt nehéz dolga a mindenkit váratlanul érő megmozdulás után.

View this post on Instagram

Did he seriously do a kick pass?

A post shared by NHL (@nhl) on

A játéknap rangadóján az utóbbi időben gyengélkedő címvédő Washington Capitals fogadta a nyugati főcsoport éllovasát, a Calgary Flamest. Szépségdíjas gólt itt is láthattunk Mikael Backlund jóvoltából.

Az utolsó percig 3-3 volt az állás, ekkor azonban Jevgenyij Kuznyecov emberelőnyben megszerezte a győztes gólt a bajnok számára, a lefújás után pedig elszabadultak az indulatok.

Detroitban ünnepélyes meccsen fogadta a Red Wings a Toronto Maple Leafs együttesét. A találkozó előtt a hazai csapat visszavonultatta Leonard "Red" Kelly négyes számú mezét, amelyet ezentúl senki sem viselhet a klubnál. Kelly összesen 1318 meccset játszott a Red Wings és a Maple Leafs színeiben 1947 és 1967 között. A találkozót a Detroit hosszabbítás után 3-2-re megnyerte.

A Chicago Blackhawks 7-3-ra győzött a Buffalo Sabres otthonában. A vendégek második gólját Patrick Kane szerezte, akinek ez volt szezonbeli 30. találata, valamint 900. pontja az NHL-ben.

Igazi kapusparádét hozott a New York Islanders-Tampa Bay Lightning keleti rangadó, amelyen Thomas Greiss és Andrej Vaszilevszkij is lehúzta a rolót, egyikőjük sem kapott gólt a rendes játékidő, valamint a hosszabbítás alatt. A szétlövés egyetlen gólját a Tampa hátvédje, Victor Hedman szerezte.

Eredmények:
Buffalo Sabres-Chicago Blackhawks 3-7
Florida Panthers-Nashville Predators 1-4
New York Islanders-Tampa Bay Lightning 0-1 - szétlövés után
Pittsburgh Penguins-Ottawa Senators 5-3
Washington Capitals-Calgary Flames 4-3
Detroit Red Wings-Toronto Maple Leafs 3-2 - hosszabbítás után
Carolina Hurricanes-Vegas Golden Knights 5-2
Dallas Stars-Minnesota Wild 3-1