Centiken múlt, hogy a helyén maradt a pályaszéli riporter feje - videó

San Jose Sharks v Arizona Coyotes GettyImageRank3
GLENDALE, ARIZONA - JANUARY 16: Hockey analyst Pierre McGuire during the second period of the NHL game between the Arizona Coyotes and the San Jose Sharks at Gila River Arena on January 16, 2019 in Glendale, Arizona. Christian Petersen/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Egy pályaszéli riporter munkájának szépsége egyben a legnagyobb veszély is. Közel van a „csatatérhez”, mindent jobban lát, de amikor lankad a figyelme, kellemetlen meglepetés is érheti. A jégkorongra ez hatványozottan igaz.

Az NHL listavezetője, a Tampa Bay Lightning columbusi vendégszereplését az Egyesült Államokban országos adó közvetítette, méghozzá az NBC. A csatorna általában az egyébként iszonyatosan megosztó Pierre McGuire-t alkalmazza pályaszéli riporterként, aki a két kispad között álldogál, nézi a meccset, néha elkapja 1-2 szóra az edzőket, játékosokat. Deréktól felfelé nem védi semmi, így ha arra repül egy korong, nagyon ébernek kell lennie. Ha nem az, akkor csak a szerencsében bízhat, mint legutóbb, amikor centiken múlt, hogy nem találta fejbe a pakk.

Az biztos, hogy rendkívül fájt volna, sőt, nagyobb baj is történhetett volna. 2002-ben egy Columbus-Calgary mérkőzésen egy kivágódó korong fejbe találta a 14. születésnapjára hokijegyet kapó Brittanie Cecilt, aki két nappal később a kórházban belehalt sérüléseibe. Azóta világszerte minden hokipályán kötelezővé tették a kapuk mögötti védőhálót.

Hatalmas szerencse, hogy McGuire fejét elkerült a pakk, ami végül a kamerába csapódott. Érdemes megnézni a Tampa védőjének, Dan Girardinak az arcára kiülő pánikot.