Vágólapra másolva!
A pekingi olimpiai részvételhez szükséges "A" szintet megúszva lett bronzérmes Boulsevicz Beatrix Monacóban, a Mare Nostrum elnevezésű nemzetközi sorozat harmadik, befejező állomásán. Kiss László szövetségi kapitány elmondta, hogy a Jövő SC-II. kerület színeiben versenyző rövidpályás Európa-bajnoknő a hercegség fővárosában 2:09.38 perccel állhatott fel a dobogó alsó fokára.

A Kőbánya SC úszói ugyanakkor Zágrábban versenyeztek, s a szombatot idézve a Golden Bear nevű, hagyományos vetélkedő zárónapján is mindhárom színű éremből jutott nekik. A legjobban - elsőséget érően - Reményi Diána teljesített, aki 200 m mellen bizonyult mindenkinél gyorsabbnak 2:33.75 perccel.

A női mellúszók 50 méteres döntőjében az olimpiai, vb- és Eb-győztes Kovács Ágnes - az előző napi 100-as fináléhoz hasonlatosan - a második lett (32.70 mp), s ugyancsak ezüstérmesként zárt a 100 m pillangó szombati harmadikja Dara Eszter 100 m gyorson (57.75 mp). Dara másik vasárnapi döntőjében, 50 m pillangón a hetedik helyen végzett (28.14 mp).

A két bronzérem közül az egyiket Szepesi Nikolett - a 200 m hát 24 órával korábbi győztese - érdemelte ki, ezúttal 100 m háton (1:03.17 p). A másikat pedig a világ- és Európa-bajnok, ötkarikás bronzérmes Cseh László, aki - miután az első napon megnyerte a 200 m vegyest és második lett 50 m háton - 50 m pillangón ért be a harmadik legjobb idővel (24.35 mp).

Az egyéni teljesítményeket összegző csapatversenyben - Turi György vezetőedző beszámolója szerint - a Kőbánya SC az előkelő harmadik pozíciót szerezte meg Zágrábban.