Vágólapra másolva!
Debrecen után Hódmezővásárhelyen töltött el egy hetet kemény munkával a magyar úszóválogatott egy része, közte a hajdúsági fővárosban december 13. és 16. között rendezendő rövidpályás Európa-bajnokság két esélyesével, Cseh Lászlóval és Gyurta Dániellel.

Debrecenből éppen az Eb - pontosabban a hajrához érkezett előkészületek, így a tribünkészítés - miatt kellett átköltöznie új helyszínre az érintett legjobbaknak, akik még szombat délelőtt is edzettek a vásárhelyi uszodában, mielőtt visszatértek volna Budapestre.

"Nagyszerű edzőtábor van a gyerekek mögött, mindenki kiválóan dolgozott, Cseh Laci és Gyurta Dani pedig külön is említést érdemel, mert mindketten kirobbanó formában vannak, sose látott részidőket úsztak!

Biztató a helyzet, s bátran állíthatom, hogy nagyon jó eséllyel indulnak a debreceni Európa-bajnokságon, ahol Laci 200 és 400 vegyesen, Dani pedig 200 mellen nyerhet. A jövő héten mindenki a klubjában készül tovább, aztán 11-én autózunk le Debrecenbe, s aznap már közös edzést tartunk a kontinensviadalnak otthont adó uszodában" - nyilatkozta Kiss László.

A szövetségi kapitány hozzátette, az olimpiai bajnok Kovács Ágnes - a dopping-mintavétele körüli hercehurca lezárultával - ezt a hetet Kőbányán töltötte, ott készült a magyarországi kontinensviadalra, amelyen a szakvezető 25 fős válogatottat szeretne rajthoz állítani.