Vágólapra másolva!
Hét magyar úszó indult a sanghaji vizes vébé magyar idő szerint péntek hajnalban rendezett előfutaimban, és közülük hárman folytathatják: Takács Krisztián 50 méter gyorson, Cseh László 100 pillangón jutott középdöntőbe, míg Kapás Boglárka 800 gyorson harcolt ki magának döntős helyet.

Összesen 121 úszó indult az 50 méteres gyorsúszás előfutamaiban, köztük két magyar, Takács Krisztián és Kozma Dominik, és előbbi a középdöntőben is megmutathatja magát, miután 22.15 másodperces ideje az ötödik legjobbnak számít. Az egykori válogatott futballista, Kozma István fia 22.36-tal a 19. lett, így nem került tovább.

50 m pillangón Dara Eszter hét tizeddel maradt le a továbjutásról, 27.53 másodperces ideje a huszonhetedik helyhez volt elegendő. A 200 vegyesen bronzérmet szerző Cseh László 100 pillangón is indult, és sikerrel vette az első kört, 52.40 mp alatt tette meg a távot, amivel tizenegyedikként kvalifikálta magát az elődöntőbe. Verrasztó Evelynt ugyan előzetesen nevezték a 200 hát előfutamaira, de végül visszalépett.

Női 800 gyorson is lesz magyar döntős, Kapás Boglárka az ötödik legjobb időt úszva jutott tovább, ugyanez sajnos nem sikerült Risztov Évának, aki a 12. lett.