Vágólapra másolva!
Szepesi Nikolett korábbi edzője, Turi György a Blikknek adott interjúban tagadta, hogy tudott volna tanítványa szexuális zaklatásáról, amit az úszó a napokban megjelent könyvében tárt a nyilvánosság elé. Az edző ugyanakkor elismerte, hogy időnként egy-egy pofonnal fenyítette Szepesit, ahogy más úszóit is, de mára kiiktatta ezt a módszert az eszköztárából.

"Isten őrizz, dehogy olvastam" - válaszolta Turi a Blikk kérdésére, hogy olvasta-e Szepesi könyvét. "Vallásos ember vagyok, szigorú erkölcsökkel, nincs erre szükségem. Elég volt az a néhány részlet is, amit az újságok leközöltek. Förtelmes iromány."

Szepesi könyvében többek közt arról számolt be, hogy 13 évvel ezelőtt gyerekként molesztálták az uszodában. A Blikk az információk alapján a 83 éves korábbi masszőrrel, Bacsa Istvánnal azonosította az elkövetőt, és interjút is készített a nyugdíjassal, aki tagadta a vádakat.

Szepesi azt is állította, hogy Turi György edző tudott a molesztálásról. "Marhaság. Nekem senki nem szólt. Niki fantáziál" - reagált a szakember. "Ha bármi szörnyűséget tapasztaltam volna, páros lábbal rúgom seggbe a Kicsi bácsit. Az persze igaz, hogy a masszőrszobában nincs keresnivalója az edzőnek, tehát én sem mentem be, amikor gyúrta a gyerekeket. A masszírozás egy intim dolog, ha lányokról van szó."

Turi azt is jelezte, értetlenül áll a Bacsa Istvánt ért vádak előtt. "Nem értem Nikit. Szegény, szerencsétlen öreg, a Kicsi bácsi, már elmúlt nyolcvan, ott van neki a beteg felesége, erre most ezzel veszik elő."

Az edző ugyanakkor elismerte, hogy tanítványát időnként fizikai eszközökkel is megfegyelmezte. "Egerszegi Krisztina is kapott pofonokat. Más is. Elismerem, ha szükségét éreztem, eljárt a kezem, de csakis a sportolók érdekében. Nevelési célzattal. Ne úgy képzelje el, hogy ütöttem-vertem ezeket a gyerekeket. Azok az el-elcsattanó pofonok szükségesek voltak, és ezt még Niki is elismerte. Természetesen ma már más világ van, a társadalom szigorúbban ítél meg egy-egy ilyen esetet, szóval ezt a módszert kiiktattam a pedagógiai eszköztáramból."

Az edző elmondta, egyelőre nem kívánja perelni Szepesit a vele kapcsolatos állítások miatt. "Ez a szerencsétlen leány annyit, de annyit kapott tőlem a karrierje alatt, amit csak nagyon kevesek. Mindent megtettem, hogy ember és sikeres sportoló váljon belőle. Ehhez képest rossz színben tüntet fel, de egyelőre nem akarok pereskedni."