Verrasztó nem lesz az úszószövetség szóvivője

Verrasztó Dávid Berlin, 2014. augusztus 24.
Verrasztó Dávid a férfi 400 méteres vegyesúszás döntőjében a berlini úszó Európa-bajnokságon 2014. augusztus 24-én. Verrasztó Dávid 4:11.89 perccel aranyérmet nyert.  (MTI/EPA/Hannibal Hanschke)
Berlin, 2014. augusztus 24. Verrasztó Dávid a férfi 400 méteres vegyesúszás döntőjében a berlini úszó Európa-bajnokságon 2014. augusztus 24-én. Verrasztó Dávid 4:11.89 perccel aranyérmet nyert. (MTI/EPA/Hannibal Hanschke)
Vágólapra másolva!
Verrasztó Dávid a berlini úszó Európa-bajnokságon 400 vegyesen megnyert aranyérme után azt mondta, hogy "Magyarországon az Eb-arany szart sem ér", amire a Magyar Úszó Szövetség a viadal másnapján reagált.

"Boldog vagyok, az időmnek kifejezetten örülök, de azt azért hozzá kell tenni, hogy Magyarországon egy Eb-arany szart sem ér" - mondta Verrasztó Dávid vasárnap az Indexnek, miután Európa-bajnok lett 400 vegyesen a berlini úszó-Európa-bajnokságon.

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) hétfőn reagált az úszó Indexnek adott nyilatkozatára, amely a szervezet szerint "felkorbácsolta a kedélyeket".

Forrás: MTI/Kovács Anikó

A MÚSZ közleménye szerint többen felvetették, hogy mindezek tudatában kaphat-e pénzjutalmat az újdonsült bajnok. "Gyárfás Tamás, a szövetség elnöke szerint kaphat, hiszen ezt a vízben nyújtott teljesítménye alapján kiérdemelte. Ugyanakkor egy biztos, a közeljövőben szóvivőként nem kívánjuk alkalmazni" - humorizált a szövetség az Origóhoz eljuttatott kommunikéjében.