Hosszú világcsúccsal folytatta a sikerszériát

Hosszú Katinka, úszás
GERMANY, Berlin : Hungary’s Katinka Hosszu reacts after winning the women's 200m Medley final of the 32nd LEN European Swimming Championships on August 21, 2014 in Berlin. AFP PHOTO / TOBIAS SCHWARZ
Vágólapra másolva!
Hosszú Katinka világcsúccsal győzött 200 méter vegyesen az úszók dohai rövidpályás Világkupa-versenyén.

A múlt heti berlini nagymedencés Európa-bajnokság háromszoros aranyérmese 2:02.61 perc alatt ért célba, a korábbi csúcsot tavaly augusztusban az Eindhovenben rendezett rövidpályás Világkupa-versenyen állította fel 2:03.20 perccel. Hosszú a 200 vegyes egyeduralkodója, tavaly az összes Vk-állomáson ő nyerte ezt a távot,a legutóbbi tizenhét Vk-versenyből pedig csak háromszor győzött más ebben a számban.

Hosszú 200 méter gyorson - amelyen Verrasztó Evelyn lett a második - és az 50 méter háton sem talált legyőzőre, előbbiben közel volt a világrekordhoz, de végül a magyar csúcsot javította meg, akárcsak az utóbbi számban. 200 gyorson csaknem egy másodperccel 1:51.41 percre javította az országos csúcsot, 50 méter háton pedig 26.18 másodperc az új rekord.

A megszokott pillanat: Hosszú Katinka ünnepel Forrás: AFP/Tobias Schwarz

Hosszú még délelőtt az előfutamban 50 méter gyorson is új, 24.88 másodperces országos csúcsot ért el, délután pedig 800 méter gyorson is begyűjtött egy bronzérmet.

Gyurta Dániel kedvenc számában - amelyet kihagyott a berlini nagymedencés Eb-n -, 200 méter mellen magabiztosan diadalmaskodott, éppen a német fővárosban hazai környezetben győztes Marco Koch előtt. Gyurta 2:01.06-os ideje pazarnak számít, csupán 29 századra van attól a világrekordtól, amit még cápadresszben ért el. Jutott érem Verrasztó Dávidnak is, aki 400 vegyesen második lett az ausztrál Thomas Fraser-Holmes mögött.