Vágólapra másolva!
Világkupa-világcsúcsot jelentő tíz arany, plusz két ezüst, egy Európa-csúcs és öt országos csúcs - az Hosszú Katinka új sikertörténete, amelyet a hongkongi Világkupán mutatott be. És egy sapkacserével ez még jobb is lehet.

"Erre még én sem számítottam. Nem is elsősorban a tíz aranyra – bár erre sem –, hanem hogy ilyen időket tudok úszni – ismerte be Katinka indításképp. - Elutazás előtt azt mondtam, most aligha döntök világcsúcsot, ehhez képest kétszer is közel jártam. Száz háton már tényleg nagyon kevés hiányzott, mindenki azt mondja, voltaképpen azon múlt, hogy még mindig nem vagyok hajlandó a legújabb fejlesztésű sapkát felvenni, ragaszkodom a régi 2D-shez."

Hosszú Katinka a 2008-as olimpián már mindenki az újgenerációs dresszekben feszített, amikor ő még a jól megszokott textilben vonult fel, mondván, felesleges az efféle hókuszpókusz. "Tény, azóta már mindent lecseréltem, az akkori mentalitásomat is, de valahogy a sapkamánia kitart. Mondhatnám, hogy nem vagyok babonás, ám ha őszinte akarok lenni, akkor bevallhatom: az úszószemüvegemet sem cseréltem le tavaly óta, a rövidpályás szezonban mindig ez van rajtam, mind a tizenegy világcsúcsomat ebben értem el. Viszont kezdem belátni, hogy igaza lehet az Arena képviselőinek, akik készséggel szállítják azokat a sapkákat, amiket rendelek tőlük, de folyamatosan győzködnek, higgyem el, az, hogy az új modell egyszerűen nem ráncosodik a fejen, bárhogy is megy alá a hajam például, századokat jelent, különösen a víz alatti úszásnál. Ha azt veszem, hogy 11 századra voltam a világcsúcstól most száz háton, még az sem kizárt, hogy van ebben valami. Azaz legközelebb talán kipróbálom.”