Vágólapra másolva!
Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke szerint Magyarországról indult el az, hogy Hosszú Katinkát doppingolással vádolta meg a világ egyik vezető úszószaklapjában, a Swimming World Magazine-ban egy bizonyos Casey Barrett volt úszó, jelenlegi blogger.

Gyárfás Tamást pénteken választották újabb öt évre elnökké a szövetség közgyűlésén, amely után beszélt a Hosszú-ügyről is.

"Nem akarunk pereskedni, de határozottan visszautasítottuk a gyanúsítgatást" - idézi a Bors az elnököt, aki hozzátette: a nemzetközi úszóéletből kapott visszajelzésekből úgy értesült,

a vádaskodást honi erők sugallatára fogalmazták meg,

így a közgyűlésre időzítés sem lehet véletlen.

A Bors szerint "nemrégiben egy Debrecenben megfordult szakember nekiesett a sportág hazai vezérkarának. Anyagi és személyi jellegű kritikai észrevételei mellett – szintén bizonyítékok nélkül – kijelentette: versenyzőink doppingolnak."

Hátba támadták volna Hosszú Katinkát? Forrás: Hosszú Katinka/Facebook

A napilap megszólaltatta Hosszú Katinka édesapját is, aki szerint egyeseknek egyszerűen csak savanyú a szőlő.

"Nem tudom, mire jó ez az értelmetlen sárdobálás, ebből inkább szeretnénk kimaradni, annál is inkább, mert

Nincs itt semmiféle titok, a lányom egyszerűen az úszásnak él, napi huszonnégy órát ezzel foglalkozik. Tessék, lehet utánacsinálni! Persze sokkal egyszerűbb megalapozatlanul vádaskodni. A lányomon kívül is voltak és vannak jó úszók, őket mégsem rágalmazták meg" - fogalmazott Hosszú István.

Bizonyíték nincs, csak ostoba vádaskodás?

Hosszú Katinka vádlóját sikerült elérnie az Origónak, szerinte a többség egyetért az állításaival, bár bizonyítéka nincs. Hogy mégis mire alapozza a vádat? Cikkében bővebben kifejtette. Hargitay András, az utánpótlás szövetségi kapitánya ugyanakkor úgy véli, hogy csak ostoba vádaskodás az, hogy Hosszú doppingolna, és szerinte most kell észnél lennie a magyar klasszisnak.